Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

OM: Afperser hield vrouw met seksfilmpjes en doodsbedreigingen in wurggreep

VLEUTEN/UTRECHT - Een afperser die zijn slachtoffer "als een boa constrictor te grazen heeft genomen". Zo omschreef de officier van justitie de Amsterdammer die een Vleutense vrouw door middel van chantage en doodsbedreigingen zou hebben gedwongen om duizenden euro's aan hem te betalen.

Het Openbaar Ministerie eiste vandaag in de Utrechtse rechtbank twee jaar gevangenisstraf tegen de 39-jarige Abdel A. Als het aan het OM ligt, zou hij ook het resterende deel van een straf die hij in BelgiŽ kreeg voor autodiefstallen nu moeten uitzitten en zou hij de vrouw uit Vleuten een schadevergoeding moeten betalen.

KEEL DOORSNIJDEN

Het slachtoffer leerde de verdachte, die de valse naam Abdellila gebruikte, twee jaar geleden kennen via Facebook. Aanvankelijk hadden ze volgens haar leuk contact, maar dat veranderde al snel toen ze hem op zijn verzoek pikante foto's van haarzelf stuurde. De man zou hebben gedreigd die foto's naar haar familie te sturen als ze geen seksfilmpjes en -foto's van zichzelf zou maken en naar hem zou sturen.

De verdachte heeft haar als een boa constrictor te grazen genomen. Ze was doodsbang. Hij dreigde dat hij zijn mannetjes had die haar te pakken konden nemen. De bedreigingen werpen daardoor een schaduw vooruit."
Officier van justitie

Volgens de officier van justitie gebruikte A. de filmpjes van augustus tot december vorig jaar om de vrouw af te persen. Ook zou hij hebben gedreigd haar en haar kinderen de keel door te snijden, als zij niet zou betalen. Als hij daar zelf niet de gelegenheid toe had, had hij daar wel 'zijn mannetjes' voor, zou hij in een telefoongesprek tegen haar hebben gezegd.

MET DE RUG TEGEN DE MUUR

De verdachte zou in totaal 10.000 euro van de vrouw hebben geŽist. Omdat zij van een uitkering leeft, moest ze geld lenen om hem tevreden te stellen. Hij zou haar hebben gedwongen om haar betaallimiet bij de bank te verhogen en een extra rekening te openen bij een andere bank. Ook zou hij zelf met haar bankpassen hebben gepind.

Door de oplopende schulden en een huurachterstand kwam de vrouw uiteindelijk met haar rug tegen de muur te staan en deed ze aangifte van afpersing en bedreiging bij de politie. Die startte een onderzoek waarbij onder meer de telefoon van Abdellila werd afgeluisterd. Een agent herkende het stemgeluid van Abdel A., die met een medeverdachte sprak over een Utrechtse vrouw die zij helemaal zouden ruÔneren en kapot maken.


ONTKENNING

Abdel A. beweerde in de rechtbank dat hij de vrouw helemaal niet kende en niet degene was die haar heeft afgeperst. Mogelijk hadden zijn vijanden zijn persoonsgegevens misbruikt. Maar volgens het OM is op zijn telefoon een stortvloed aan bewijs gevonden, zoals dreigende WhatsApp- en Facebookberichten. Ook stond op het toestel een seksfilmpje van haar, dat met videobellen was opgenomen en waarop de verdachte in een klein schermpje te zien is. Verder zou met bewakingscamera's zijn vastgelegd dat hij met de pas van de vrouw pint.

De vrouw heeft in totaal zo'n 5.500 euro aan de afperser betaald. Een deel daarvan kwam volgens de politie terecht bij schuldeisers van de verdachte. De vrouw maakte geld over via zogenoemde money transfers. Een bedrag van 1.000 euro en haar bankpas moest ze onder haar deurmat leggen. Ze zag hoe het werd opgehaald door een handlanger van Abdel. Het OM zegt dat deze Amsterdamse medeverdachte ook nog wordt vervolgd.

BELGIň

Abdel A. zegt een alibi te hebben voor een deel van de periode waarin de afpersing plaats zou hebben gevonden. Hij zat toen in BelgiŽ vast voor autodiefstallen en deelname aan een criminele organisatie. Maar volgens een van de rechters kun je ook vanuit een Belgische gevangenis van alles regelen per telefoon.


Abdel A. werd uiteindelijk aan Nederland overgedragen en kwam voorwaardelijk vrij kwam na tweederde van zijn straf. Het OM wil dat hij resterende 14 maanden nu alsnog uitzit. Hij zou het afgeperste geld aan het slachtoffer moeten terugbetalen, plus 2.000 euro smartengeld. Verder zou hem verboden moeten worden om contact met de vrouw op te nemen en in de buurt van haar woonplaats Vleuten te komen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak, op dinsdag 2 juni. Wanneer de tweede verdachte in deze zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -