Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kledingwinkel Oudegracht leeggeroofd: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

1/4
UTRECHT - Kledingwinkel Tenue de Ville aan de Utrechtse Oudegracht is vannacht leeggeroofd door een inbreker. De volledige kledingvoorraad is verdwenen. Eigenaresse Lindsey Knoop heeft foto's van de dader op Facebook gezet.

 De dief loopt weg met de buit. De dief loopt weg met de buit. | Foto: Facebook Tenue de Ville

Toen Lindsey vanochtend vroeg wakker werd, zag ze op haar telefoonscherm een melding van haar bewakingscamera. "Ik schrok enorm, besefte het eerst niet. En ik heb nu nog steeds zwetende handen."

Op camerabeelden is te zien hoe de dader twee uur bezig is de winkel leeg te halen. "Met dozen en tassen vol loopt hij naar buiten." De kledingzaak, die naast kringloopwinkel De Arm zit, stond helemaal vol. Vanwege de coronacrisis is de afgelopen weken relatief weinig verkocht. Dus was de voorraad enorm groot.

Ik had mijn zinnen gezet op deze week. Na weken coronacrisis gaan steeds meer mensen weer de stad in."
Lindsey Knoop

Lindsey weet niet of ze alle financiële schade vergoed krijgt. "Je verzekert je voor een bepaalde voorraad, dus ik weet niet of alles wordt gedekt."

De timing van de inbraak kan bijna niet slechter voor Lindsey, aangezien ze nu niets kan verkopen. "Ik had mijn zinnen gezet op deze week. Na weken coronacrisis gaan steeds meer mensen weer de stad in. Hemelvaart had ik ook wel als drukke dag gezien. Bovendien worden deze week de salarissen weer betaald." Lindsey hoopt nu dat de in ieder geval komend weekend weer wat kleding heeft die ze kan verkopen. "Ik ga morgen proberen iets op te halen bij de leveranciers."

 De winkel werd vrijwel volledig leeggeroofd De winkel werd vrijwel volledig leeggeroofd | Foto: Facebook Tenue de Ville

DADER OP BEELD

Lindsey heeft foto's van de dader op de Facebook-pagina van Tenue de Ville gezet. Toch heeft ze niet veel hoop dat dat leidt tot zijn aanhouding. Al is het maar omdat zijn gezicht niet heel duidelijk in beeld is. "De grenzen zijn weer open, dus waarschijnlijk is hij al naar het buitenland. Maar ik hoop dat hij heel misschien onze Facebook-pagina bekijkt en toch een klein beetje schuldgevoel in zich heeft."

SPOTTER

In de 4,5 jaar tijd dat Tenue de Ville aan de Oudegracht zit, is er nog nooit zo'n inbraak geweest. "Wel één keer een winkeldief, maar niet zoiets als dit." Lindsey denkt dat de inbreker de diefstal goed heeft voorbereid. "Vrijdag heb ik iemand in mijn zaak gehad waarvan ik denk dat hij een spotter was. Hij keek me niet aan, ging vluchtig naar binnen en was snel weer weg ook."

 Lindsey bleef achter met lege rekken Lindsey bleef achter met lege rekken | Foto: Facebook Tenue de Ville


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -