Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

OM: 'Jonge vrouw sprong van balkon om aan mishandeling te ontsnappen'

UTRECHT - Is een jonge Utrechtse vrouw uit angst voor mishandeling door haar vriend van een balkon gesprongen en gewond geraakt? Of heeft zij het verhaal verzonnen en is de man onschuldig? Die vraag stond centraal toen de 27-jarige Utrechter zich vandaag voor de rechter moest verantwoorden.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, mishandeling en bedreiging en vindt al die feiten bewezen. De offcier van justitie eiste vanmiddag een jaar gevangenisstraf. Volgens de verdediging is er geen enkel bewijs. De advocaat van de verdachte vroeg daarom voor alle beschuldigingen om vrijspraak.

GEHEIME RELATIE

De 19-jarige vrouw had drie jaar lang een relatie met de acht jaar oudere vriend, die zij voor haar familie geheim hield. Nadat de vriend een gevangenisstraf had uitgezeten, kregen zij steeds vaker ruzie en bekoelde de liefde, zegt zij. Maar op 3 februari zou ze op haar telefoon een dreigend bericht van de man hebben gekregen waarin ze werd gesommeerd naar zijn woning in de Utrechtse wijk Lunetten te komen.

Eenmaal in de kleine flat zouden ze gelijk weer ruzie hebben gekregen. De man zou haar hebben geslagen en op de grond hebben gegooid. Toen ze de voordeur uit wilde vluchten, zou hij haar hebben teruggesleurd en bedreigd. "Jij gaat echt niet weg nu wij gaan praten. Ik ga voor jou zitten als het moet. Ik vermink je hele gezicht, niemand gaat meer naar jou omkijken. Ik ga jou doodschieten", zou hij hebben geroepen.

SPRONG VAN BALKON

De vrouw zou toen geen andere uitweg hebben gezien dan over de reling van het balkon te klimmen en vanaf de eerste verdieping naar beneden te springen. Ze belde vervolgens doodsbang aan bij een willekeurig huis in de buurt, waar ze werd opgevangen en de politie werd gebeld. Omdat ze hevige pijnen had, werd ze in het ziekenhuis onderzocht, waar bleek dat ze een rugwervel had gebroken.

De man vertelt een heel ander verhaal. Hij zegt dat hij de vrouw helemaal geen dreigend bericht had gestuurd en haar verraste toen ze onaangekondigd bij hem in huis rondsnuffelde. Zij zou naar zijn telefoon hebben gezocht, omdat daar een seksfilmpje van haar op zou staan. Hij zou vervolgens boos zijn geworden en zij zou naar het balkon zijn gelopen en er vanaf zijn gesprongen, zonder dat daar reden voor was.

Mijn dochtertje springt van klimrekken in de speeltuin die even hoog zijn!"
Advocaat over sprong van balkon

EERDERE BEDREIGING

Volgens de aanklager wijst alles erop dat het verhaal van de vrouw klopt. Je springt niet zomaar van een balkon om daarna trillend van angst bij een vreemde aan te bellen en te roepen dat iemand je wil vermoorden. Ook zouden blauwe plekken en schrammen op haar bovenarm wijzen op mishandeling. Bovendien heeft een vroegere vriendin van de man in het verleden bij de politie gemeld dat hij ook haar met de dood had bedreigd.

Maar de verdachte zweerde in de rechtbank dat hij onschuldig is. Zijn advocaat wees erop dat het dreigende bericht niet is teruggevonden op de telefoons van beiden. Op het balkon zou zijn geschreeuwd, maar de buren die thuis waren, hebben niets gehoord. Het balkon zou te laag zijn om ernstig gewond te raken bij een sprong. "Mijn dochtertje springt van speeltoestellen die hoger zijn dan 2,30 meter", betoogde de raadsman.

ZAK VOL WIET

Naast de mishandeling wordt de Utrechter ook drugsbezit ten laste gelegd. Bij doorzoeking van zijn woning vond de politie een zak met ruim een halve kilo henneptoppen in zijn badkamer. Maar hij zegt dat hij daar niets van weet. Iemand anders zou de zak wiet daar hebben neergelegd toen hij vastzat op het politiebureau.

Het vermeende slachtoffer eist bijna 13.000 euro schadevergoeding van haar ex-vriend: onder meer smartengeld en een schadevergoeding voor de studievertraging die zij heeft opgelopen door de stress en haar verwondingen. Het OM vindt dat terecht. De verdediging stelde echter dat die studievertraging ook deels door de coronamaatregelen kan zijn veroorzaakt.

De verdachte is een vaste klant bij de rechtbank. Aan het begin van de zitting zei de rechter dat ze hem niets meer uit hoefde te leggen over de gang van zaken bij de rechtbank. Hij heeft ook nog ruim acht maanden voorwaardelijke celstraf op zijn conto. Het OM wil dat hij die nu gaat uitzitten. De rechter doet over twee weken uitspraak.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -