Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Aantal doden door corona toegenomen met 115, totaal op 2511

PROVINCIE UTRECHT - In Nederland zijn tot nu toe 2511geregistreerde doden door het coronavirus. Sinds gisteren zijn er 115 nieuwe overledenen gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden, meldt het RIVM.

Volgens het RIVM passen de cijfers bij het beeld dat de verspreiding van de ziekte langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen zouden zijn. Ook is er een daling te zien.

Sinds gisteren is het aantal meldingen van patiŽnten die in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen toegenomen met 225. Ook in die cijfers is een daling te zien. In de kaart hieronder zie je het aantal ziekenhuisopnames per gemeente.
[Localfocus:https://localfocus2.appspot.com/5e9063745d68a]
In de grafiek hieronder zie je hoe het aantal opnames per gemeente is verlopen.
[Localfocus:https://localfocus2.appspot.com/5e9061b9814f5]
Het aantal positief geteste personen is toegenomen met 1335 en staat nu in totaal op 23097. Deze cijfers geen goed beeld omdat lang niet iedereen getest wordt.

Wel is het testbeleid uitgebreid sinds 6 april. Daardoor worden ook zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen getest en worden er meer patiŽnten met een verhoogd risico getest. Dat zijn bijvoorbeeld ouderen en mensen met een aandoening.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -