Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vrijwilligers bezorgen orchideeën bij chronisch zieken

1/2
UTRECHT - Door het Coronavirus heeft vrijwilligersorganisatie Handjehelpen veel nieuwe vrijwilligers gekregen. Handjehelpen is een Utrechtse organisatie die zorgt dat mensen met een beperking hulp krijgen van een vrijwilliger. De nieuwe coronavrijwilligers zijn ingezet om orchideeŽn uit te delen.

Emma (22) wil niet stilzitten tijdens de coronacrisis en zet zich in voor Handjehelpen.


Emma Cretier (22) heeft haar scriptie onlangs afgerond en heeft nu veel tijd. Ze wilde niet stilzitten. Daarom heeft ze al aardig wat plantjes rondgebracht. Emma merkt dat mensen er heel blij van worden.

"Die mevrouw bij wie ik een bloemetje bracht is dan echt verrast om met een jong iemand te praten. Dat doet me goed en dan kan ook ik niet stoppen met glimlachen."

De orchideeŽnbezorgers brengen de plantjes tot aan de voordeur en maken een praatje omdat de afstand gewaarborgd moet blijven. Emma is ťťn van de 850 'coronavrijwilligers'. De afgelopen tijd heeft Handjehelpen meer dan 850 nieuwe aanmeldingen gekregen.

Veel vrijwilligers van Handjehelpen hebben nog contact met de cliŽnten via de telefoon of videobellen. Er worden online samen spelletjes gedaan, tekeningen gemaakt of sommetjes geoefend. Daarnaast worden er ook gewoon boodschappen gehaald.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -