Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Domper voor Utrechtse Blanche (15): zeilschip mag niet aanmeren op Azoren

UTRECHT - De zeilers van de Wylde Swan mogen niet aan wal op de Azoren. Dat was wel het plan, maar door de maatregelen tegen het coronavirus is dit niet mogelijk, meldt organisator Christophe Meijer. Een van de opvarenden is de 15-jarige Utrechtse Blanche. .

De zeilboot met daarop 25 Nederlandse scholieren mag alleen de vooraf bestelde voorraden op de kade van de Portugese eilandengroep ophalen.

EILANDEN

Eind februari vloog Blanche met enkele tientallen leeftijdsgenoten naar het Caribisch gebied om zes weken als trainee mee te gaan op zeilschip de Wylde Swan. De scholieren zouden op het schip lessen volgen en verschillende eilanden bezoeken.

Door het coronavirus sloten echter steeds meer havens, waardoor de kapitein na overleg besloot om met de scholieren dan maar de Atlantische oceaan over te zeilen richting Nederland. "Toen de kapitein het vertelde was iedereen echt wel even in shock. Het is zo erg schakelen dat je opeens zoiets gaat doen," vertelde Blanche eerder tegen RTV Utrecht.

TUSSENSTOP

De Azoren zouden na drie weken zeilen een tussenstop zijn, waar iedereen tot rust kon komen op land. Iets waar iedereen op de boot naar uitkeek, zegt organisator Meijer. "Na drie weken zeilen wilde iedereen maar één ding, aan land."

Een klein voordeel is er nu wel voor de scholieren. Ze zullen naar verwachting eerder terug zijn in Nederland. Meijer denkt dat de Wylde Swan tussen 20 en 24 april aankomt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -