Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UMC Utrecht krijgt extra IC-plekken voor coronapatiënten in Calamiteitenhospitaal

UTRECHT - Er komen negentien IC-plekken in het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht. Deze plekken zijn speciaal voor coronapatiŽnten. Defensie levert 56 verpleegkundigen, 10 artsen, 26 personen ondersteunend personeel en intensivecaremateriaal.

De extra capaciteit stelt het UMC Utrecht in staat nog meer IC-patiŽnten op te nemen die vanwege het COVID-19-virus aan de beademing moeten. Het Calamiteitenhospitaal biedt normaal gesproken kortstondige traumaopvang, zoals tijdens de tramaanslag vorig jaar. Nu wordt de bestaande IC-capaciteit van twaalf bedden uitgebreid naar negentien.

Met deze extra uitbreiding komt de IC-capaciteit van het UMC Utrecht in totaal op tachtig IC-bedden uit. Deze extra capaciteit voor het UMC Utrecht komt geleidelijk beschikbaar, zodat de artsen en verpleegkundigen van Defensie en het UMC Utrecht zich goed kunnen voorbereiden, alle apparatuur aanwezig is en de benodigde middelen in voldoende mate op voorraad zijn. De artsen en verpleegkundigen van Defensie gaan nauw samenwerken met de intensivisten en specialistisch verpleegkundigen van het UMC Utrecht.

"Door nu ook gebruik te gaan maken van de IC-capaciteit in Calamiteitenhospitaal met zorgpersoneel van Defensie en UMC Utrecht, zetten we samen met het UMC Utrecht weer een stap in de strijd tegen het coronavirus", aldus plaatsvervangend commandant Calamiteitenhospitaal, kapitein Esther de Vlugt.

Het Calamiteitenhospitaal is een volledig operationeel ziekenhuis dat bij grote ongelukken of calamiteiten voor slachtoffers wordt opengesteld. Het ziekenhuis is een samenwerking tussen het UMC Utrecht en de ministeries van Defensie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -