Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht blij met perspectief dat de KNVB schetst: 'We weten nu waar we staan'

1/3
UTRECHT - Het voetbalseizoen is nog niet ten einde, dat is duidelijk geworden na het overleg dat de KNVB vandaag had met alle betrokkenen. Voor FC Utrecht was de uitkomst gunstig. De club heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat het - als de gezondheid het toelaat - graag nog de bekerfinale speelt.

Namens FC Utrecht nam algemeen directeur Thijs van Es deel aan de videoconferentie. "We weten nu waar we staan", is zijn reactie op de conferentie, "Eric Gudde, de directeur betaald voetbal van de KNVB, gaf een presentatie met daarin toelichtingen van experts. Clubs en andere betrokkenen konden daarop vragen stellen. De conferentie was gestructureerd en is redelijk rustig verlopen. Je kan merken dat alle clubs behoefte hebben aan duidelijkheid en zekerheid."

Belangrijk dat we solidair zijn naar elkaar toe"
Thijs van Es

Dat laatste kan niemand momenteel bieden, maar duidelijkheid is volgens Van Es enorm belangrijk. "Dat biedt perspectief, voor de clubs, voor de business-clubs, voor de supporters en voor de partners. Je moet de mogelijkheid bieden om, zodra het weer kan, er direct te staan. Dat geldt voor de hele economie en dus ook voor het voetbal. Daarnaast is voetbal natuurlijk meer dan alleen dat. Het is de belangrijkste bijzaak in het leven en FC Utrecht is daarnaast ook belangrijk voor de lokale economie. Of het reëel is dat we daadwerkelijk weer gaan voetballen weet ik niet, maar zolang er perspectief is moet je er voor blijven gaan. Duidelijkheid kunnen alleen de overheid en het RIVM geven."

 Thijs van Es Thijs van Es | Foto: LinkedIn

GEZONDHEID VOOR ALLES

De algemeen directeur van FC Utrecht blijft wel benadrukken dat gezondheid voor alles gaat. "Als blijkt dat het uiteindelijk toch niet haalbaar is, omdat de omstandigheden het niet toelaten, dan is dat zo. Gezondheid is nog altijd het belangrijkst. Voor nu is het belangrijk dat we uitzicht houden op het uitspelen van de competitie en de bekerfinale tegen Feyenoord", vertelt Van Es, die daar vervolgens nog maar eens aan toevoegt: "Die we ook gaan winnen."

Ik heb me niet gestoord aan Ajax, AZ en PSV"
Thijs van Es

CLUBS LIETEN ZICH VAN SLECHTSTE KANT ZIEN

De afgelopen week was geen goede reclame voor de eredivisie. Clubs brachten al voor de Eredivisie CV met een gezamenlijk standpunt kwam gewillig hun eigen mening naar buiten. Zo drongen Ajax, PSV en AZ aan om de competitie direct te beëindigen. De schoonheidsprijs verdiende dat zeker niet. Van Es wil er niet al te veel meer op in gaan. "Ik heb me er niet echt aan gestoord. Ik stoor me sowieso niet zo snel aan dingen, dat vind ik zonde van mijn energie. Ergens vind ik het ook wel begrijpelijk dat clubs met hun eigen standpunt komen. Iedereen heeft zo zijn belangen. Natuurlijk is er dan strijd over hoe we dingen moeten doen. Dat zal in andere branches niet anders zijn. In het voetbal ligt alleen alles onder een vergrootglas." Van Es hoopt dat de neuzen na vandaag weer dezelfde kant op staan. "Ik denk dat het belangrijk is dat we dit met zijn allen oppakken en dat we solidair zijn naar elkaar toe. Ik denk dat alle clubs beseffen dat er ook een collectief belang is. De koers is nu weer duidelijk. We moeten weer vooruitkijken met zijn allen."

SOLIDARITEIT

De KNVB hoopt dat de clubs in het betaald voetbal na het overleg van dinsdag weer op één lijn zitten. "Het uitgangspunt was vandaag om solidariteit te zoeken in het voetbal, de wil om samen oplossingen te zoeken, de wens om één front in het voetbal te vormen", aldus de KNVB. "Immers, we zijn met elkaar verantwoordelijk voor clubs, spelers, scheidsrechters, trainers, voor gezinnen van medewerkers die bij onze clubs werken, voor onze supporters. Kortom hoe gaan we hier, net zoals in andere segmenten van de samenleving, proberen met zo min mogelijk schade voor het hele betaald voetbal uitkomen." De ECV is nu aan zet. Dat is gezamenlijke spreekbuis van de clubs. Van Es verwacht niet dat er clubs zijn die nu uit de competitie zullen stappen.

Het uitgangspunt was solidariteit"
KNVB

Ook Evgeniy Levchenko, de voorzitter van spelersvakbond VVCS, heeft een goed gevoel overgehouden aan de presentatie van de KNVB. "Het was heel erg veel informatie, maar het is een heel duidelijk en goed plan. Het is natuurlijk allemaal niet optimaal, maar er is goed over nagedacht", aldus Levchenko. "Eric Gudde heeft benadrukt de voorschriften van het RIVM te blijven volgen en dat steun ik. Het zou gek zijn als er nu dingen op eigen houtje worden besloten. Iedereen heeft zijn eigen belangen, maar er is nu wel één lijn getrokken."

Gesprek met Thijs van Es, algemeen directeur FC Utrecht


TOEWERKEN NAAR 21 APRIL

De clubs gaan nu naar 21 april toewerken. De koers die het RIVM dan adviseert zal bepalen of de competitie daadwerkelijk afgemaakt kan worden. Van Es is vooralsnog blij met de uitkomsten van vandaag. "Er is één lijn getrokken. We weten nu waar we staan"


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -