Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Podcast Stadhuisplein: Utrecht doet het best goed in deze moeilijke tijd

UTRECHT - 'Het is zoals het is, maar binnen die kaders doet Utrecht het behoorlijk goed'. Die cryptische omschrijving is de conclusie van het panel van Stadhuisplein Utrecht. De stad heeft het moeilijk, maar niemand heeft er schuld aan de Corona-crisis.

Het panel kwam niet samen in het oude stadhuis, zoals gebruikelijk, maar in de Cantina van de atletiekbaan in Overvecht. Die wordt bestierd door Yet van den Bergh, ťťn van de panelleden. Zij vertelt dat ze het moeilijk heeft, ook haar zaak is gesloten. "Ik maak me wel echt zorgen, ik heb aanloop gecreŽerd en dat verwatert nu."

ZORGEN

Arjan Kleuver is oud-raadslid voor D66, maar tegenwoordig actief bij het Centrum Management in de binnenstad van Utrecht. Hij schetst een somber beeld. "De zorgen zijn enorm er staan veel bedrijven op omvallen." Maar hoeveel dat er zouden zijn, dat kan en wil Kleuver nog niet zeggen. Ook voor Tom Staal zijn het moeilijke tijden. Hij is journalist op het Haagse Binnenhof, en daar is het ook stil, erg stil.

Kritiek is er wel op de politiek. Zo wil de SP het OV in de regio weer terughalen naar de overheid. Het panel vindt dat niet het juiste moment om het aan de orde te stellen. "Ik vind het te ver gaan om het een schande te noemen, maar maak geen misbruik van de situatie, dat vind ik niet zo stijlvol," zegt Arjan Kleuver.

DEBAT

Tom Staal wil juist meer debat. "Op een gegeven moment liggen dingen stil, en dat is niet goed." Al wil Staal niet direct over normale zaken als Polder Rijnenburg gaan discussiŽren. "Die discussie loopt al 15 jaar, dan kan nog wel een jaartje bij." Volgens het panel doen de media het prima. Kleuver: "De pers en de lokale pers doet het goed. Het is een groot ding, en wordt niet gehypet."

De hele podcast kan je hieronder beluisteren.
[Soundcloud:https://soundcloud.com/rtvutrecht/corona-maatregelen-in-de-stad]


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -