Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Bijpraten met burgemeester van Leusden, die haren liet knippen door vrouw

PROVINCIE UTRECHT - "Ik ben vorige week een beetje bijgeknipt", vertelt burgemeester Gerolf Bouwmeester van de gemeente Leusden. Niet door de kapper, maar door zijn vrouw. "Het werd zo langzamerhand een beetje lang. Ik doe ook veel aan beeldbellen, dus het moet er wel een beetje goed uit zien."

Nu de maatregelen om het coronavirus in te dammen nog wel even duren, maken we elke dag de balans op met een Utrechtse burgemeester. Vandaag vertelt burgemeester Bouwmeester over de situatie in Leusden en het thuiswerken.

En dan komt tijdens het gesprek met Radio M Utrecht voorbij dat de vrouw van Bouwmeester zelf de schaar heeft gepakt om zijn haar wat bij te punten. Want het zag er, in zijn eigen woorden, "niet meer uit".

MAATREGELEN

Hij benadrukt dat het prima is om je door je partner te laten knippen, maar dat een thuiskapper uitnodigen niet gewenst is. "Het is echt gevaarlijk. Thuis ben je namelijk gewoon bij elkaar en met je gezin mag je direct contact hebben. Met anderen moet je de anderhalve meter hanteren. Bovendien is een thuiskapper uitnodigen ook niet eerlijk tegenover al die kapperszaken die de deuren nu moeten sluiten."

Verder gaat het in Leusden met de maatregelen behoorlijk goed, zegt Bouwmeester. Het gros lijkt zich prima aan de regels te houden. "We hebben een aantal parkeerplaatsen bij natuurgebieden moeten sluiten want we zagen wat overloop toen andere natuurgebieden dicht gingen. Mensen kwamen toen onze kant op."

THUISWERKEN

Als burgemeester is Bouwmeester normaal gesproken veel op pad, maar nu zit hij voornamelijk thuis. Met vrouw en kinderen, en die laatsten behoeven de nodige aandacht. "Gelukkig is mijn vrouw thuis. Die is tandarts en kan nu niet werken. Dat is voor haar wel pittig, want ze heeft veel plezier van haar werk. Maar zonder haar had ik mijn werk thuis niet goed kunnen doen. En bovendien lunchen we nu elke dag samen met de kinderen, dat is ook wel bijzonder."

En omdat zijn vrouw thuis zat, kon ze ook zijn haar wel even knippen. Dat is volgens Bouwmeester gewenst omdat hij veel aan beeldbellen doet. Zo ook met de jeugdburgemeester, Olivia van Ruitenbeek. Die spreekt hij elke dag om vragen van kinderen te beantwoorden. Zo was er gisteren de vraag of huisdieren ook corona kunnen krijgen. Het antwoord is: ja.

AFSTAND HOUDEN

Nog een reden voor een geknipt kapsel: Bouwmeester heeft vaak contact met zijn inwoners over het coronavirus. "Er zijn in Leusden ook heel veel mensen ziek, en die spreek ik ook. Het raakt ons allemaal. Het leven gaat op heel veel punten gewoon door en we moeten ons goed realiseren dat we echt afstand moeten houden om de kwetsbare mensen te beschermen. In onze samenleving doet iedereen ontzettend zijn best om hier door te komen. Dat is het enige dat we kunnen doen."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -