Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Pleinen voor Utrechtse ziekenhuizen 'Zorgheldenpleinen' na actie bordenmaker

1/3
UTRECHT - De ingangen van meerdere Utrechtse ziekenhuizen zijn vandaag door een maker van straatnaamborden omgetoverd tot 'Zorgheldenpleinen'. Door een straatnaambord met de tekst: "Zorgheldenplein: plein ter ere van de helden van de zorg tijdens de Coronacrisis in 2020" op te hangen, wilde Arie Koot de verpleegkundigen bedanken die het coronavirus bestrijden.

De spontane actie van Koot kwam voort uit de machteloosheid die hij ervoer tijdens de coronacrisis. "In mijn omgeving zijn er mensen die met corona besmet zijn. Mijn buurvrouw lag in het ziekenhuis. Dan ga je denken. Wat kan ik doen voor die mensen die elke dag aan het vechten zijn. Hoe moet je die bedanken?"

Bordenmaker tovert gebied bij UMC Utrecht om tot 'Zorgheldenplein'


Koot hoefde daar niet lang over na te denken: door het installeren van een mooi straatnaambord natuurlijk! Hij maakt vaker dit soort borden voor de gemeente en besloot het nu eens een keertje voor de zorgmedewerkers te doen. En vandaag ging hij de borden ophangen.

 Koot maakt normaal straatnaamborden voor de gemeente Koot maakt normaal straatnaamborden voor de gemeente | Foto: RTV Utrecht

HELDEN

"Dat is dan voor onze helden", zei Koot toen het bord eenmaal hing vlak voor de ingang van het UMC Utrecht. Vandaag hing hij bij dat ziekenhuis, het Diakonessenhuis en het St. Antoniusziekenhuis borden op.

WAARDERING

En het gebaar van Koot kon op waardering rekenen van de 'zorghelden' zelf. Een medewerkster van het UMC Utrecht kwam speciaal even naar buiten om Koot met een bloemetje te bedanken: "Alsjeblieft! En ik spreek denk ik namens ons allemaal als ik zeg: ontzettend bedankt!"


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -