Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Burgemeesters en politie roepen op tot binnenblijven ondanks 20 graden

PROVINCIE UTRECHT - Het is weekend, het is zonnig en ook nog eens aangenaam warm; normaal gesproken een ideale dag om eropuit te gaan. Maar als het aan Utrechtse burgemeesters en de politie ligt, gebeurt dat vandaag niet. Op social media wordt massaal gevraagd vandaag thuis te blijven.

DRUKTE

Een aantal weekenden geleden ging het mis in heel Nederland en ook in Utrecht. Toen het lekker weer was, trokken veel mensen eropuit. Natuurgebieden stroomden vol en in de Utrechtse parken waren zoveel mensen dat anderhalve meter afstand nemen niet te doen was. Op social media waren veel mensen onthutst over de drukte.

Na dat weekend kwam premier Mark Rutte met de boodschap dat er boetes uitgedeeld mochten worden en dat leek te werken. Het weekend erna waren er aanzienlijk minder dagjesmensen op pad.

TWINTIG GRADEN

Vandaag wordt verwacht dat de temperatuur voor het eerst dit jaar boven de twinitig graden uitkomt en veel burgemeesters lijken de bui al zien te hangen. Om ervoor te zorgen dat iedereen thuis blijft, twitteren meerdere burgervaders dat iedereen vanuit eigen tuin of balkon van de zon moet genieten. Burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, riep vrijdag al op om binnen te blijven en deed dat vandaag nog eens.


Burgemeester Sjors Fröhlich van gemeente Vijfheerenlanden twitterde gisteravond laat dat hij verdrietig was dat er twee mensen uit zijn gemeente zijn overleden aan het coronavirus. "Morgen blijven we thuis! Ok?", sloot hij zijn tweet af.


De gemeente Houten vraagt haar inwoners foto's te sturen van hoe ze thuis in de zon genieten. Mensen mogen ook tips insturen.


De politie steunt de oproep van burgemeesters ook.


GESLOTEN

Veel recreatiegebieden in de regio zijn al gesloten voor dagjesmensen. Verschillende parkeerplaatsen bij veelbezochte natuurgebieden zijn ook gesloten. Vanmorgen werd bekend gemaakt dat de skatebaan in het Griftpark in Utrecht ook is afgezet. Gisteren was het er zo druk dat er niet voldoende afstand gehouden kon worden.

Lees meer over het coronavirus in onze liveblog.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -