Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ondernemers in de knel: 'Mijn verhuurder houdt me aan mijn verplichtingen'

1/2
UTRECHT - Het zijn zware tijden voor kleine ondernemers. Horecazaken, winkels, tattooshops, ze hebben allemaal te maken met wegvallende omzet. En dat terwijl de kosten doorlopen. De komende dagen leest u op deze site portretten van mensen in de knel. Vandaag Soumia Aroug, zij heeft een boutique voor damesmode in de Utrechtse Schoutenstraat.

Als je de winkel binnenloopt voel je je direct welkom. Het is een gezellige rommel, die toch weer geordend is uitgestald. Een bonte collectie van dameskleding, schoenen en tassen, zonnebrillen en nog veel meer. Alles wat de modieuze vrouw denkt nodig te hebben, is er te vinden.

PERSOONLIJK

Eigenares Soumia kan er met veel enthousiasme over vertellen: "Ik doe veel fair-trade. En ik help mijn klanten heel persoonlijk." De blijdschap spat er vanaf als ze over haar winkel praat. Maar dat wordt anders als het over de huidige crisis gaat.

"Het is een ramp. Het is beangstigend, ik slaap er niet meer van." Van de ene op de andere dag bleven de klanten weg. De kassa geeft dagen achter elkaar aan dat de omzet 'nul' bedraagt. "Het is dramatisch stil, er gebeurt niets." En dat is een probleem, want de Schoutenstraat is een behoorlijk dure winkelstraat. De huur is er hoog, Soumia betaalt zo'n 4000 euro.

Soumia Aroug heeft een kledingzaak en kan haar huur niet betalen door de coronacrisis


LEEGSTAND

De onderneemster is ook nog eens alleenstaande moeder. De zaak in de Schoutenstraat heeft ze al 20 jaar. Deze crisis moet niet te lang gaan duren. Het zou helpen als de verhuurder een beetje inschikkelijk is, maar dat is hij niet. "Mijn verhuurder houdt me aan mijn verplichtingen, maar ik heb het gewoon niet. Dus ik heb hem gezegd dat hij me er dan maar uit moet zetten. Dan heeft hij leegstand en ga ik mijn hand ophouden bij de overheid."

De hulp die Soumia van de overheid krijgt is welkom, maar het is niet genoeg. Die 4000 euro van de overheid is precies één maand huur. "De overheid moet bijspringen tot de economie weer gaat draaien." Het klinkt als een lange klaagzang, maar zo is het niet. De onderneemster wordt gewoon weer enthousiast als het over haar collectie gaat. "Kijk wat een leuk t-shirt. En daar die schoenen, mooi toch!"


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -