Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Spannend: vandaag loten middelbare scholen voor felbegeerde plek in brugklas

UTRECHT - Voor drie scholen in Utrecht moet vandaag worden geloot voor een plaatsje in de brugklas. Voor het Amadeus, het Christelijk Gymnasium en het Gerrit Rietveld College zijn meer aanmeldingen dan er plaatsen zijn. De loting wordt uitgevoerd door 'Naar het VO'.

In totaal zitten 535 leerlingen in spanning, er is namelijk maar plek voor 338 kinderen. Vorig jaar deden er meer kinderen mee aan de loting: toen waren het er 750 en waren er 384 plaatsen beschikbaar. Wil je precies zien hoeveel leerlingen er per school zijn ingeschreven, kijk dan hier.

Waarom zijn sommige scholen zo populair dat loting nodig is en andere niet? Bram Donkers van 'Naar het VO': "Dat is lastig te zeggen. Het gaat om scholen met een heel verschillende uitstraling. Soms zijn ze populair, soms wat minder. Ouders en kinderen proberen soms ook een beetje strategisch die schoolkeuze te maken. In dit geval pakt dat bij die drie scholen niet goed uit."


GELUK

Kinderen met een broer of zus die al op een school naar wens zitten hebben geluk: zij krijgen namelijk voorrang. Dat gaat in totaal om 152 plekken op de drie scholen.

De loting is tussen 10.00 en 12.00 uur, door het coronavirus gebeurt dat op afstand. Een notaris voltrekt de loting, betrokkenen volgen met een videoverbinding. Ook worden er op twitter foto's geplaatst.


Voor zo'n tweehonderd kinderen volgt er vanmiddag slecht nieuws. Zij moeten op zoek naar een een nieuwe school. Donkers: "De Utrechtse schoolbesturen geven in nauwe samenspraak met de gemeente de garantie dat elk kind in utrecht op het juiste niveau een plek kan krijgen."

De resultaten moeten voor 16.00 bekend zijn, om 17.00 volgt een lijst met beschikbare plaatsen voor de tweede ronde.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -