Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Thuisonderwijs begint langzaam te wennen: 'Het is wel ongezellig dat je het in je eentje doet'

1/2
SOEST/UTRECHT - Het thuis volgen van onderwijs is de derde week ingegaan en langzaam begint het te wennen. In Utrecht leren studenten bijvoorbeeld om hun eigen onderneming op te richten. Dat gaat op afstand beter dan verwacht.

Thuis in haar woning in Soest bekijkt MariŽlle Pieters een gastcollege op haar laptop. Ze via leert via de Event Academie van het MBO Utrecht samen met haar medestudenten om een eigen onderneming op te zetten. In haar geval gericht op het maken van sieraden. De begeleiding via beeldbellen werkt voor haar goed maar het blijft wennen. "Normaal zit je naast je vrienden en vriendinnen en heb je veel meer interactie. Het is wel ongezellig dat je het in je eentje doet".

Na drie weken begint het thuisonderwijs te wennen


Docent Freek Molenaar merkt dat studenten heel creatief zijn en zich makkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie. "We proberen het programma gewoon door te laten gaan maar dan online en dat werkt hartstikke goed." Ondanks dat het niet gezellig is, redt MariŽlle zich voorlopig met beeldbellen in het bepalen van de juiste keuzes voor haar onderneming. Het maken van sieraden kan ze gelukkig prima thuis doen.

De coronacrisis heeft voor haar bedrijfje voorlopig geen nadelige gevolgen. "Ik had het eigenlijk niet verwacht in deze tijd, want de economie daalt. Ik denk dat mensen zichzelf toch nog graag verwennen want het loopt hartstikke goed."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -