Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

KNVB: betaald voetbal uiterlijk half juni hervat

UTRECHT - De KNVB wil de competities in het betaalde voetbal uiterlijk half juni hervatten. Alleen als dat lukt, kan de bond aan het streven van de UEFA voldoen, om de competitie voor 3 augustus af te ronden.

Die liet woensdag de eis los dat alle seizoenen op 30 juni afgelopen moeten zijn. De eredivisie, eerste divisie en alle buitenlandse competities krijgen tot 3 augustus de tijd.

De UEFA heeft de kalender zo veel als mogelijk vrijgemaakt voor alle nationale competities. Resterende duels in de Champions League en Europa League zijn uitgesteld, net als interlands in de play-offs voor het EK en vele andere internationale wedstrijden.

KNVB

De KNVB stelt in een eerste reactie dat bij het besluit om weer te gaan spelen de bevindingen en adviezen van RIVM en overheid altijd leidend zullen blijven. Daarnaast zullen veel andere zaken aan de orde komen. Daarbij gaat het onder meer om veiligheid, wel of geen publiek, fysieke belasting van spelers en uitzendschema's.

Over de precieze speeldata kan de bond nog niets zeggen. "Wat vaststaat is dat vůůr het nog te bepalen moment van hervatting er een periode van training ingepland moet worden." Het kabinet liet dinsdag weten dat het betaalde voetbal in Nederland sowieso niet voor 1 juni hervat mag worden.

REACTIE FC UTRECHT

FC Utrecht komt later met een reactie op de besluiten.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -