Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

66 nieuwe besmettingen bekend in provincie Utrecht, sterfgevallen in Eemes, Lopik, Vijfheerenlanden en Wijk

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal bij de GGD bekende besmettingen met het coronavirus in de provincie Utrecht is sinds gisteren met 8,3 procent gestegen. Er kwamen 66 bevestigde gevallen bij. De afgelopen week schommelde dit aantal tussen de 77 en 94. De burgemeesters van Eemnes, Lopik, Vijfheerenlanden en Wijk bij Duurstede meldden de afgelopen 24 uur allemaal ťťn sterfgeval als gevolg van het coronavirus.

De stad Utrecht heeft nu 370 besmettingsgevallen. In Amersfoort, de tweede stad van de provincie, zijn 69 geregistreerde coronapatiŽnten. In totaal zijn in de provincie Utrecht nu 980 besmettingen geregistreerd. Bekijk hieronder de cijfers per gemeente.
[Localfocus:https://localfocus2.appspot.com/5e7c9b9497499]

STERFGEVALLEN

Hoeveel mensen in de provincie Utrecht zijn overleden is nog onduidelijk. Wel hebben meerdere gemeenten sterfgevallen de afgelopen tijd gemeld. Het gaat in ieder geval om Stichtse Vecht, Leusden, Vijfheerenlanden, IJsselstein, Amersfoort, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Eemnes, Lopik en Utrecht.

LANDELIJK BEELD

In Nederland zijn 507 nieuwe coronapatiŽnten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, meldt het RIVM. Dat zijn er minder dan gisteren. Het ging toen om 529 nieuwe patiŽnten. Het totaal aantal coronapatiŽnten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest is 3.990.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het aantal coronapatiŽnten dat in ziekenhuizen de provincie Utrecht op de intensive care ligt, is sinds gistere gestegen van 77 naar 84. Het totaal aantal coronapatiŽnten in Utrechtse ziekenhuizen is sinds zondagmiddag gestegen van 243 naar 255. Het gaat dan dus ook om de mensen die niet op de IC zijn beland.

Het aantal mensen in Nederland dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 93 gestegen naar 864. In totaal zijn er in Nederland nu 11.750 geregistreerde besmettingen in Nederland, een stijging van 884 ten opzichte van gisteren.

AFVLAKKING

Het RIVM zegt dat het aantal overledenen en het aantal ziekenhuisopnames "minder snel toenemen dan je zonder maatregelen zou verwachten". Er lijkt sprake van een afvlakking in de groei van het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Of de genomen maatregelen goed werken en er daadwerkelijk sprake is van afvlakking, zegt het RIVM over een aantal dagen concluderen.

CIJFERS INTENSIVE CARE

Volgens de laatste cijfers van de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) liggen er 1.053 (mogelijke) coronapatiŽnten op de ic's. Bij 995 van deze patiŽnten is het coronavirus vastgesteld. Bij de rest wordt een besmetting vermoed. Uit voorzorg worden deze patiŽnten behandeld alsof zij het virus hebben.

Op dit moment is er op IC's in Nederland plaats voor ongeveer 1100 coronapatiŽnten en zo'n 500 niet-coronapatiŽnten. Diederik Gommers, van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, stelt bij de NOS dat de totale IC-capaciteit op dit moment wordt uitgebreid naar 2400 bedden komende zondag. Volgens hem is de capaciteit op dit moment nog voldoende, waarschijnlijk omdat er momenteel minder patiŽnten zijn met andere aandoeningen dan het coronavirus.

Het RIVM krijgt de sterftecijfers van de GGD'en in het land. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -