Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Voedselbank Leusden vraagt om donaties: 'Anders komen we in de problemen'

LEUSDEN - 'Help!' Dat is te lezen in de laatste tweet die de voedselbank in Leusden vanmiddag de deur uit stuurde. De aanvoer van levensmiddelen is verminderd en het aantal mensen dat gebruik wil maken van de voedselbank is gestegen. Er wordt gevraagd om donaties om het hoofd boven water te houden.

"Doordat er gehamsterd wordt, komt er minder eten binnen vanuit de distributiecentra", vertelt Bart Keus van de voedselbank. "We moeten nu alles zelf kopen. We proberen dat vooral te doen bij de plaatselijke winkels, in de buurt van Leusden. Er komen ook mensen langs met giften in de vorm van eten. Hoe lief dat ook is bedoeld, we mogen ze niet aannemen."

Door de coronacrisis komen er ook nog eens meer mensen langs bij de voedselbank. "Normaal helpen we zo'n zestig gezinnen, maar afgelopen week was er een piek. Dan loop je toch alweer richting de zeventig aan."

DONATIES

De gemeente is van de week bijgesprongen met een gelddonatie. Dat geeft Bart en zijn team wat ademruimte. "Met die donatie kunnen we weer een week of twee, drie vooruit. We maken ons nu nog geen grote zorgen. We blijven zo lang als het mogelijk is voedsel uitdelen. De komende weken hebben we middelen genoeg. Maar als het langer gaat duren, komen wij ook in de problemen."

Op de website van de voedselbank wordt dan ook gevraagd om een donatie te geven. Op die manier hoopt de voedselbank in Leusden de coronacrisis door te komen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -