Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Mulier-instituut gaat coronagevolgen sportclubs onderzoeken

PROVINCIE UTRECHT - Het Mulier Instituut gaat onderzoeken welke impact de corona-crisis heeft op sportverenigingen. Ook wordt onderzocht in hoeverre verenigingen geholpen zijn met de noodmaatregelen die zijn afgekondigd.

Deze informatie is nodig voor het overleg van NOC*NSF en de sportbonden met het Rijk over eventueel aanvullende maatregelen voor de sport. De KNVB zal hiervoor een enquête onder de voetbalverenigingen uitzetten. De verwachting is dat na het kabinetsberaad van dinsdag 31 maart de enquête verspreid gaat worden.

RTV Utrecht liet vrijdag al de voetbalclubs GVVV en PVC aan het woord over de financiële gevolgen van de crisis. Ook de penningmeester van hockeyclub Kampong luidde de noodklok.

NOODMAATREGELEN

NOC*NSF heeft al aangekondigd een noodfonds op te gaan richten, omdat gevreesd wordt dat 80 procent van de Nederlandse sportclubs in de financiële problemen komt doordat ze als gevolg van de corona-crisis geen inkomsten hebben.

Daarnaast werd donderdag bekend dat het Noodloket dat het ministerie van Economische Zaken heeft ingesteld voor ondernemers ook geldt voor ook sportverenigingen en -stichtingen. Zij kunnen dit loket een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro ontvangen als zij hun vaste lasten niet meer kunnen betalen door de maatregelen tegen het Coronavirus.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -