Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Illegale bingo in koffiehuis Utrecht geen reden om nieuwe vergunningsaanvraag te weigeren

UTRECHT - Het organiseren van een illegale bingo tijdens ramadan was reden genoeg om Koffiehuis Transwijk in Utrecht te sluiten. Maar het besluit van de gemeente dat de eigenaar van de zaak een jaar lang geen nieuwe vergunning mocht aanvragen, was niet goed genoeg onderbouwd. Dat is het oordeel van de rechtbank.

De gemeente Utrecht besloot vorig jaar de horeca-gelegenheid te sluiten na de ontdekking van de illegale bingo. Ook mocht de eigenaar een jaar lang geen nieuwe vergunning aanvragen. De eigenaar van de koffiezaak verweerde zich door te zeggen dat het om een onschuldige gelegenheid ging waarbij loten maar één euro per stuk kostten. Ook wist hij naar eigen zeggen niet dat er een vergunning nodig was.

De rechtbank is het met de gemeente eens dat de bingo illegaal was en dat de zaak dus mocht worden gesloten. Maar de maatregel dat de eigenaar een jaar lang geen nieuwe vergunning mocht aanvragen, zou te stevig zijn geweest. Vooral omdat niet hard kon worden gemaakt dat er ook buiten de ramadan vaker werd gegokt in het theehuis.

De eigenaar van het theehuis mag nu een nieuwe vergunning aanvragen. Maar, waarschuwt de rechtbank, 'dat betekent niet dat eiser automatisch een vergunning zal krijgen.' De man is vanwege het organiseren van de illegale bingo namelijk niet meer van onbesproken gedrag. Dat kan problemen opleveren bij een vergunningsaanvraag. De man gaat hier nog tegen in beroep. Ook wil hij de gemeente laten opdraaien voor zijn gederfde omzet en betaalde huur.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -