Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kraanmachinist Gerrit kijkt uit op verlaten Uithof: 'Een bizar beeld'

1/4
UTRECHT/MAARSSEN - Iedere ochtend beklimt Maarssenaar Gerrit Boumans zijn enorme kraan op de Uithof in Utrecht. Waar tot voor kort onder hem duizenden studenten krioelden, is het nu totaal verlaten. "De trams en bussen rijden niet meer, de fietspaden en parkeerplaatsen zijn leeg. Op de A27 staan 's ochtends geen files. Echt een bizar beeld."

 Gerrit kijkt vanuit zijn kraan uit op een verlaten Uithof Gerrit kijkt vanuit zijn kraan uit op een verlaten Uithof | Foto: Gerrit Boumans

Gerrit merkt nog niet dat er minder werk is. Toch maakt hij zich wel een beetje zorgen over de toekomst. "Mijn baas heeft gelukkig een buffer voor een paar maanden, maar wat gebeurt daarna? Dat weten we niet. Feit is dat we werken aan het nieuwe gebouw van het RIVM en dat is een grote klus. In deze tijd van corona natuurlijk toch een beetje speciaal."

Op de bouwplaats zelf wordt nog volop gewerkt. Toch zijn er wel aanpassingen gedaan. "Zo zijn er meer schaftketen en wassen we vaak onze handen. Ik zit de meeste tijd alleen boven, dus de kans dat ik besmet word met het coronavirus is klein, maar onder me zie ik wel collega's dicht op elkaar staan. We proberen echt afstand te houden, maar dat lukt gewoon niet altijd."

Er zijn meer schaftketen en we lunchen gespreid"
Gerrit Boumans

 Waar normaal duizenden studenten fietsen, is het nu leeg Waar normaal duizenden studenten fietsen, is het nu leeg | Foto: Gerrit Boumans

Het kantoorpersoneel op de bouwplaats is wel vertrokken. De meesten werken thuis. "Mensen die hier niet hoeven zijn, zijn hier niet. Wat dat betreft is dat wel goed geregeld. De planners werken normaal in portacabins en dan zit je toch boven op elkaar. Nu ze thuiswerken is dat opgevangen."

Naast zijn werk als kraanmachinist is Gerrit al tientallen jaren steward bij FC Utrecht. Hij staat iedere wedstrijd onderaan de Zuid-tribune bij de doorgang naar de Bunnikside. Vanuit de cabine van de kraan kan hij het stadion zien liggen. "Ook daar is het helemaal verlaten. Ik mis het voetbal echt heel erg. Maar gelukkig kan ik soms even zwaaien. Ik hoop dat alles snel weer normaal wordt en dat we daar weer kunnen juichen!"

 Door de coronacrisis heeft het werken aan het nieuwe RIVM-hoofdkwartier een extra lading gekregen Door de coronacrisis heeft het werken aan het nieuwe RIVM-hoofdkwartier een extra lading gekregen | Foto: Gerrit Boumans


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -