Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Lente kouder dan winter: 4,3 graden vorst in De Bilt

1/2
UTRECHT - Ook bij het KNMI in De Bilt is het nu officieel kouder in de lente dan afgelopen winter. Vannacht daalde de temperatuur op het hoofdstation naar -4,3 graden. De laagste temperatuur van de winter was -3,4 graden in de nacht van 28 december.

Eerder deze week noteerde Woensdrecht van alle Nederlandse weerstations al de laagste temperatuur. Gisterochtend vroeg koelde het op de vliegbasis bij de Brabantse plaats af naar -6,1 graden.

Het koude weer wordt volgens Weeronline veroorzaakt door een stevige oostenwind die vrij koude lucht vanaf de Noordpool naar ons land blaast. Komende dagen draait de wind geleidlijk naar het noorden en neemt de bewolking toe. Het gevolg is dat de nachten minder koud verlopen met minima die een paar graden boven nul uitkomen.

Na het weekend neemt de kans op nachtvorst weer toe en dat is slecht nieuws voor de fruittelers, zoals in de Kromme Rijnstreek. Een paar graden vorst kan de bloesemknop al ernstig beschadigen.

 Hans van der Wind maakte deze foto bij Landrust in Werkhoven. Alle bloesem is besproeid. Hans van der Wind maakte deze foto bij Landrust in Werkhoven. Alle bloesem is besproeid. | Foto: Hans van der Wind


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -