Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Dief trekt broek omlaag, bespuugt beveiliger en dreigt met corona

UTRECHT - Een dief die afgelopen zaterdag in het centrum van Utrecht een beveiliger bespuugde en riep dat hij corona had, moet zich volgende week woensdag voor de rechter verantwoorden in een speciale snelrechtzitting.

De 29-jarige man, met onbekende woon- of verblijfplaats, werd in winkelcentrum in Hoog Catharijne door een beveiliger staande gehouden, wegens gewelddadige diefstal van kleding. Hij trok zijn broek naar beneden en spuugde de beveiliger in het gezicht en zei dat hij corona had. Na zijn aanhouding richtte hij vernielingen aan in een zogenoemde ophoudcel.

ZWARE MISHANDELING

Het OM ziet het spugen en dreigen als een poging tot zware mishandeling. Door het spuug kunnen corona en andere ziektes worden overgebracht. Bovendien is al eerder gebleken dat slachtoffers zich lange tijd grote zorgen maken over hun gezondheid en er een bijzonder smerig gevoel aan overhouden. De man wordt ook nog aangeklaagd voor diefstal met geweld, schennispleging en vernieling.

Bijna alle rechtszittingen zijn in verband met de uitbraak van het coronavirus uitgesteld, maar OM en rechtbank nemen dit soort incidenten in deze tijd hoog op. Afgelopen vrijdag werden in snelrechtzittingen in de Utrechtse rechtbank twee andere spugers veroordeeld. Een vrouw uit Utrecht, die een agent bespuugde en bedreigde, moet twee weken de cel. Een man uit Lelystad die een supermarktmanager bespuugde kreeg een taakstraf. Ook moeten ze de slachtoffers allebei honderden euro's aan schadevergoedingen betalen.

SIGNAAL

Vooral politiemensen ondervinden regelmatig aan den lijve dat er naar hen wordt gespuugd en maken zich daar ook zorgen over. Met snelle veroordelingen en stevige straffen wil justitie een duidelijk signaal afgeven, dat het spugen onacceptabel is.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -