Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht en Wesley Sneijder in actie voor voedselbank

1/3
UTRECHT - Meer dan driehonderd dozen heeft FC Utrecht vandaag opgehaald voor de voedselbank. Mensen konden de hele dag hun voedingsmiddelen bij stadion Galgenwaard inleveren bij een speciaal ingerichte 'drive through'. Automobilisten hoefden in principe hun voertuig niet uit en konden zo op gepaste afstand blijven van de inzamelaars.

Voedselbank drive-through bij FC Utrecht


's Ochtends liep het al lekker door. "Zeker!", vertelt Marlou Peeters van FC Utrecht. "We hebben al heel veel boodschappenkarren naar binnen kunnen rijden. Binnen hebben we dozen staan die we gaan vullen." Ondertussen rijdt er een grote steekwagen binnen met een stapel dozen. "Tonijnstukjes voor in de salade met een lekkere dressing", vertelt de gulle gever. Even later komt er een auto langs met tientallen pakken koffie. Er komen ook mensen op de fiets of gewoon lopend met boodschappentassen vol pasta, sauzen en groenten in blik. "Alle kleine beetjes helpen."

TIJDEN VAN NOOD

De voedselbanken vrezen grote tekorten, met name aan langhoudbare producten is grote behoefte. Doordat mensen hamsteren grijpen veel
van de klanten van de voedselbank mis in het schap. Daarnaast blijft er veel minder over. "In tijden van nood moeten we elkaar een beetje helpen", laat een vrouw in de auto weten. "

WESLEY SNEIJDER

Ook oud-voetballer en Utrechter Wesley Sneijder zette zich vandaag weer in voor de noodlijdende voedselbanken. Hij veilt voetbalshirts en met de opbrengst zamelt hij groente en fruit in. Vandaag werd het naar de voedselbank aan de Straatweg gebracht.

Wesley Sneijder helpt de voedselbank


Samen met zijn broer Rodney - begon de recordinternational vorige week met de actie. Toen konden ze genoeg voedsel bij elkaar brengen voor een week. Sneijder gaat voorlopig door met de actie.

Voor de mensen die vandaag bij stadion Galgenwaard hun levensmiddelen komen brengen heeft FC Utrecht trouwens nog een verrassing. Peeters: "Er liggen kaarten klaar voor een wedstrijd van FC Utrecht en we hopen dat de mensen die dit seizoen nog in kunnen leveren."

De intentie is dat FC Utrecht nog een keer zo'n actie gaat houden, maar dat hangt af van de verder ontwikkelingen in de coronacrisis.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -