Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Melkboer Tuindorp stopt na 50 jaar: 'Coronacrisis is ook hem te machtig'

UTRECHT - Melkboer Adriaan van Vulpen (74) kreeg vanmorgen een hartverwarmend onthaal van bewoners van de Utrechtse wijk Tuindorp. Er hing een spandoek en klanten kwamen even afscheid nemen.

Na vijftig jaar zwaait Van Vulpen af. Hij zou dat gezien zijn leeftijd komende de zomer doen, maar mede door de coronacrisis ziet hij zich genoodzaakt om eerder te stoppen.

Van Vulpen was een soort thuisbezorgd-service avant la lettre. "Ik had in de beginjaren een Volkswagenbusje en een tank melk", vertelt hij. "De hele wijk was toen klant. Mensen hingen een tas aan de deur en die werd gevuld met hun bestelling. Nu had ik nog zo'n 150 klanten. De tijden zijn nou eenmaal veranderd."

"Voor veel mensen in Tuindorp was deze vertrouwde, vriendelijke man een verbindende factor", zegt bewoner Wim Verkerk. Hij was zelf bijna veertig jaar klant bij Van Vulpen. "Niets kon hem stoppen, maar dit virus is ook hem te machtig. Na het verdwijnen van de groenteboer, die met paard en wagen nog door de wijk reed, is hij de allerlaatste zzp'er in Tuindorp die ermee stopt."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -