Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Orde gewenst! Utrechtse organisatie zet alle aangeboden hulpacties op een rijtje

1/2
UTRECHT - Het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU) heeft een site ontwikkeld waar alle Utrechtse en landelijke hulpacties te vinden zijn. Zo kun je, als je hulp zoekt, makkelijk iemand vinden die jou kan helpen. Op dit wordt er vanuit alle hoeken zoveel hulp aangeboden, dat mensen met een hulpvraag het overzicht kwijt zijn.

Veel kwetsbare mensen zitten door de maatregelen van het coronavirus alleen thuis. Voor deze is het een groot risico om naar buiten te gaan om bijvoorbeeld boodschappen te doen of de hond uit te laten. Omdat iedereen thuis moet blijven, vereenzamen ze ook snel. Gelukkig zijn er veel mensen die nu tijd hebben om te helpen, en zij bieden dat dan ook in grote getale aan.

NIZU verwachtte de grote hoeveelheid initiatieven al. "We hebben een overzicht gemaakt van hulpaanbieders, zowel op landelijk, stedelijk als wijkniveau", vertelt Julia Muller, projectleider bij de organisatie. In dat overzicht kunnen alle betrokken partijen duidelijk zien wat het hulpaanbod is. Er wordt niet niet alleen praktische hulp aangeboden. Naast het leveren van boodschappen kun je ook vragen of iemand met je wil bellen, mailen of brieven schrijven.

Orde scheppen in zee van hulpaanbod


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -