Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Celstraf voor Utrechtse die agent bespuugde en zei dat ze corona had

UTRECHT - Een 49-jarige vrouw uit Utrecht moet de gevangenis in omdat ze een agent bespuugde en zei dat ze corona had. Ook greep ze de agent bij de keel.

Agenten gingen woensdag naar de woning van de vrouw, na een melding van haar partner dat hij het huis niet meer in kwam. Omdat de vrouw niet opendeed en geen reactie gaf, zijn agenten met behulp van een slotenmaker naar binnen gegaan. Daar troffen ze de vrouw, die volgens de agenten sterk naar alcohol rook.


De agenten probeerden met de vrouw in gesprek te gaan, maar zij zou daarop gezegd hebben: "Ik maak je af". Daarna stond ze op en greep een van de agenten bij de keel. Ze is daarop meegenomen naar het cellencomplex. Daar zou ze vervolgens gezegd hebben dat ze corona-patiŽnt is en de agent in het gezicht gespuugd hebben.

SNELRECHT

Vandaag moest de vrouw in een zogenoemde snelrechtzitting bij de politierechter verschijnen. Daar zei ze dat ze zich niets kan herinneren van die hele avond omdat ze te veel gedronken had. Ze zei verder dat ze geen corona heeft en dat ze ook geen symptomen daarvan vertoont. De getroffen agent zit desondanks thuis. Uit voorzorg is ze geÔsoleerd en mag ze geen contact hebben met haar familie, omdat niet zeker is of zij besmet is.

De politierechter heeft de Utrechtse veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier weken, waarvan twee weken voorwaardelijk voor bedreiging van een agent met de dood en mishandeling. De rechter wees erop dat het extra kwalijk om juist nu corona veel vraagt van onder meer de politie, een agent te mishandelen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -