Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Buurtteam Kanaleneiland waarschuwt voor oplichters in coronacrisis

UTRECHT - Al eerder bleken oplichters soms handig gebruik te maken van de uitbraak van het coronavirus en ook in de Utrechtse wijk Kanaleneiland blijkt dit het geval. Daar bellen oplichters die zich voordoen als medewerker van het buurtteam aan bij ouderen, en bieden aan een boodschap voor hen te doen. Vervolgens verdwijnen ze met hun contant geld of pinpas.

"Hierbij willen we een dringende oproep doen om aan niemand vooraf geld of een pinpas mee te geven", zegt Dorien de Landtsheer van Lokalis. "In deze tijden gaan wij sowieso niet onaangekondigd langs bij mensen. Wij hebben in verband met het coronavirus juist alleen contact per mail en telefoon. En als we al langskomen, maken we eerst een afspraak. Dus als iemand zegt dat hij van het buurtteam is: dat klopt niet."

Lokalis raadt mensen die slachtoffer zijn geworden van deze vorm van oplichting aan om contact te zoeken met de politie. De hulporganisatie heeft zelf ook contact met de wijkagent. "In Kanaleneiland gaat het nu om een tiental adressen dat hiermee te maken heeft gehad. We zijn nog bezig om uit te zoeken of het in omliggende wijken ook speelt."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -