Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: wat kan je doen met een wc-rol?

UTRECHT - Nu iedereen thuis flink wat wc-rollen heeft, vandaag een tip voor Wetenschap en Technologie! Dit vak stimuleert creatief denken. Je gaat op onderzoek uit en bedenkt slimme oplossingen. De tip van vandaag: maak een knikkerbaan van wc-rollen.
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Geef je kind de opdracht om met een bepaald aantal wc-rollen een knikkerbaan te maken. Hier kun je eisen aan stellen, bijvoorbeeld: hij moet minimaal 10 rollen lang zijn, er moeten hoogteverschillen in zitten en ik wil minimaal 3 bochten. Afhankelijk van de leeftijd kunnen er meer eisen gesteld worden. Dit zet kinderen aan tot creatieve oplossingen bedenken.

Je kunt de baan in elkaar lijmen maar er zijn vast nog meer dingen mogelijk die er voor zorgen dat de baan stevig wordt.

Als de baan klaar is voor gebruik, kun je je kind verwachtings-vragen stellen als: denk je dat de baan stevig genoeg is? Hoe komt dat denk je? Voorspel eens wat er gaat gebeuren met de knikker.... En achteraf kijken of de verwachtingen klopten.

Dit is de vijfde tip van juf Brigit. Hier vind je tip 1, 2, 3 en 4.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -