Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechtse vader van verdronken peuter Drenthe langer vast: 'Hij bracht zoontje bewust in gevaarlijke situatie'

UTRECHT - De Utrechter die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van zijn 3-jarige zoontje in het Drentse Ubbena, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter vandaag besloten. De rechtbank vindt de zaak te ernstig om de verdachte al vrij te laten.

De 39-jarige Paul den B. uit Utrecht wordt verdacht van doodslag op zijn zoontje Sven. Het jongetje viel op 18 december vorig jaar in het Noord-Willemskanaal bij Ubbena. Hij overleed twee weken later op oudjaarsdag.

Volgens de advocaat van Den B., Judith Kwakman, voelt de man zich verantwoordelijk voor de dood van zijn zoontje Sven, maar is hij niet schuldig. Hij wilde zijn kind in het kanaal laten plassen, maar op de plek waar hij dat wilde doen was het steil, waardoor het jongetje in het water viel. Het Openbaar Ministerie vindt dat Den B. wel schuldig is, omdat hij zijn zoontje bewust in een gevaarlijke situatie heeft gebracht bij het kanaal en hem daarna niet genoeg hulp heeft geboden zodat hij uit het water kon komen.

Ook ging er tijdens het drama iets fout met de hulpdiensten. Die reden twee keer naar de verkeerde plek. Eerst werd nog gedacht dat Den B. de hulpdiensten naar een verkeerde locatie had gestuurd, maar die fout bleek in de meldkamer te liggen. Uiteindelijk haalden twee politieagenten het jongetje uit het water, dat op dat moment 5,5 graad was.

Den B. had zijn zoontje die middag bij zijn ex-vriendin in Utrecht moeten brengen. De twee gingen met een vechtscheiding uit elkaar en de man werd daarna veroordeeld voor stalking van zijn ex. Zijn zoontje mocht hij een tijd lang niet zien. Eind vorig jaar werd het contact juist weer opgebouwd en het ging ook goed met Den B., zegt zijn advocaat. Zij vroeg daarom ook om vrijspraak van haar cliŽnt, maar de rechter ging daar niet in mee. Die bepaalde dat de Utrechter in ieder geval tot eind vast blijft zitten.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -