Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Diakonessenhuis Utrecht richt corona-sluis in bij Spoedeisende Hulp

1/2
UTRECHT - Het Diakonessenhuis in Utrecht gaat bij de ingang van de Spoedeisende Hulp mensen die mogelijk het coronavirus dragen scheiden van andere patiŽnten. Het ziekenhuis richt daarvoor buiten een noodgebouwtje in, dat vanaf morgen operationeel is.

De 'prefab unit' fungeert als een soort sluis. Binnen nemen artsen van iedereen die zich bij de SEH meldt de temperatuur op. Ook vragen ze of er klachten als hoesten en kortademigheid zijn.

GESCHEIDEN ROUTE

Als de dokters een vermoeden krijgen dat de patiŽnt het coronavirus heeft opgelopen sturen ze die via een gescheiden route door naar een aparte wachtruimte van de spoedeisende hulp. Daar zijn extra maatregelen tegen besmetting getroffen.

 Het Diakonessenhuis wil twee gescheiden routes voor patiŽnten van de Spoedeisende Hulp. Het Diakonessenhuis wil twee gescheiden routes voor patiŽnten van de Spoedeisende Hulp. | Foto: Diakonessenhuis

"We willen de verspreiding van het virus op die manier al bij de poort tegengaan", legt woordvoerder Arian Kuil van het Diakonessenhuis uit. "Bovendien kunnen we de beschermende middelen zo efficiŽnter inzetten."

NAUWELIJKS VERTRAGING

Vertraging levert de screening nauwelijks op, zegt Kuil. "Het gaat ook om mensen die zelf naar het ziekenhuis zijn gekomen. Ze ondergaan een snelle controle en kunnen dan direct door naar binnen. Van mensen die met een ambulance worden gebracht heeft de RAVU vaak onderweg al een goed beeld gekregen."

Bij het Diakonessenhuis zijn de afgelopen weken tien bevestigde gevallen van coronabesmetting geweest. Op dit moment liggen in het ziekenhuis nog drie patiŽnten met het virus. De vestiging in Zeist heeft overigens geen Spoedeisende Hulp.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -