FC Utrecht bekerfinalist na zege op Ajax

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de finale van de KNVB beker. De ploeg van trainer John van den Brom versloeg in een meeslepend voetbalgevecht in de Galgenwaard Ajax met 2-0. Bij rust was het 1-0.
FC Utrecht kreeg de eerste kansen via Simon Gustafson. Ajax kreeg het initiatief, maar na 33 minuten kopte Sander ven de Streek raak na een vrije trap van Gustafson.
Na rust drong Ajax aan maar kreeg FC Utrecht een strafschop na een overtreding op Van de Streek. Gustafson schoot binnen. Vlak voor tijd kreeg Sean Klaiber een domme gele kaart, waardoor hij de finale mist door een schorsing.
In de finale, op 19 april in de Kuip, speelt FC Utrecht tegen de winnaar van Feyenoord - NAC. Die wedstrijd wordt donderdag gespeeld.