Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Romy maakte verzwaringsdeken voor haar eigen zoon en opent nu atelier

UTRECHT - De Vleutense Romy Aikema opent volgende week een atelier waar ze verzwaringsdekens maakt en verkoopt. Het begon als een noodzakelijke oplossing voor haar gehandicapte zoontje en is inmiddels uitgemond in een bijna fulltime baan.

Romy kwam op het idee om zelf verzwaringsdekens te maken toen ze merkte dat de standaard dekens niet werkten voor haar zoontje. Qwin (5) is geboren met een meervoudige handicap. Hij heeft onder andere last van een prikkelverwerkingsstoornis. Dit betekent dat hij heftig kan reageren op dagelijkse prikkels, waardoor hij zich onrustig voelt. Om te zorgen dat hij rustig kan slapen ligt hij onder een verzwaringsdeken.

Van de fysiotherapeut kreeg Romy een deken te leen, maar Qwin reageerde daar niet goed op. Hij werd gloeiend heet door de deken, omdat die gevuld was met plastic bolletjes. Daarom besloot Romy zelf een verzwaringsdeken voor haar zoontje te maken. En dat blijkt een enorm succes.

De dekens maakt Romy nu nog thuis Er staat een naaimachine en overal liggen verschillende stoffen. Wat haar dekens anders maakt is dat zij ze vult met witte kwarts, in plaats van plastic. Het gewicht van de deken wordt bepaald door het lichaamsgewicht van de gebruiker. Het kwarts wordt tot kleine bolletjes gemaakt en dat zorgt ervoor dat de deken goed om het lichaam heen valt.

Nadat Romy de deken voor Qwin had gemaakt plaatste zij hiervan een foto op Instagram en het bleek een gat in de markt. Het begon met één dekentje en inmiddels maakt ze er bijna honderd per maand. Te veel om vanuit de huiskamer te blijven doen. Daarom verhuist Romy naar een atelier in Leidsche Rijn. Dinsdag 3 maart opent ze er de deuren.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -