Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Eerste sneeuw van deze winter

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Op de valreep hebben we vandaag toch een beetje winter. In sommige delen van de provincie is een klein beetje sneeuw gevallen. Tot veel problemen leidt dat vooralsnog niet. Elders in het land heeft het verkeer wel last van winterse omstandigheden.


Vooral in het zuiden zorgt de sneeuwval voor een rommelige ochtendspits. Daar zijn aan het begin van de ochtendspits al ongevallen geweest, meldt de ANWB. De A27 van Breda naar Utrecht, bijvoorbeeld, is dicht na een ongeluk met een vrachtwagen bij Oosterhout.

EERSTE SNEEUW

Voor veel plaatsen gaat het om de eerste sneeuw van deze winter. In het westen, midden en zuiden ontstond volgens Weeronline op sommige plekken een sneeuwdek van een paar centimeter. De sneeuw bleef ook liggen op wegen, met gladheid als gevolg. Rijkswaterstaat meldt dat er volop wordt gestrooid.

De sneeuw verdwijnt woensdagochtend snel, aldus Weeronline, aangezien de temperatuur boven het vriespunt ligt. De regio's Rotterdam en Waalwijk kregen volgens Weeronline te maken met de
meeste sneeuw. Daar werd op verschillende plekken een sneeuwdek van 3 centimeter gemeten.

DONDERDAG

De sneeuwbuien trekken geleidelijk naar het oosten weg, maar helemaal droog wordt het nog niet. Vanuit het noordwesten volgen nieuwe winterse buien, met kans op hagel, natte sneeuw en een klap onweer. Donderdag is er opnieuw kans op sneeuw.

 Sneeuw in Veenendaal. Sneeuw in Veenendaal. | Foto: Edward van 't Zelfde


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -