Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Amersfoort krijgt een nieuwe wijk met ruim 400 woningen

AMERSFOORT - De gemeenteraad van Amersfoort heeft ingestemd met de plannen voor de nieuwe woonwijk Podium. In het gebied tussen station Vathorst en de A28 komen ruim vierhonderd woningen.

Het gaat om zowel appartementen als rijtjeshuizen. Daarvan wordt 35 procent sociale huur. Daarnaast besloot de gemeenteraad dat minimaal twintig procent van de huizen gebouwd wordt voor middeninkomens. Amersfoort kampt met een tekort aan woningen in het middensegment en voor starters. Aan de verplichting van de twintig procent norm hangt wel een prijskaartje.

De grond werd bij de start van de bouw van Vathorst voor veel geld gekocht in de verwachting dat de bedrijven zich hier zouden vestigen. Door de crisis gebeurde dat niet en daardoor liepen de verliezen op. Daarnaast besloot de provincie de helft van de kantoorbouwplannen te schrappen. Op dit moment hebben bouwonderneming VolkerWessels en hypotheekbeheerder Stater er kun kantoor. Daarnaast wordt er gebouwd aan het Collectie Centrum Nederland, het nieuwe rijkskunstdepot.

WONINGNOOD

Om de verliezen binnen de perken te houden moet er dus geld verdiend worden aan het gebied. Huizen brengen minder op dan kantoren en dat betekent voor de gemeente al een verlies van drie miljoen euro. De verplichting tot twintig procent middenhuur verhoogt dat verlies met n twee miljoen euro. De gemeenteraad vindt unaniem dat de woningnood belangrijker is dan het oplopende verlies.

Om het verlies toch enigszins te beteugelen, bracht een aantal oppositiepartijen een voorstel in stemming om het aantal parkeerplaatsen te verlagen. Daardoor kunnen er meer woningen worden gebouwd, maar dit voorstel behaalde geen meerderheid.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -