Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Medaille voor meester Peter die man van verdrinkingsdood redde

1/2
BAARN - Meester Peter Blokker van basisschool De Wegwijzer in Soest is vanmorgen gehuldigd omdat hij vorig jaar zomer een man van de verdrinksdood wist te redden. Om die reden kwam burgemeester Mark Röell langs op school om samen met Thomas van Gulik van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een bronzen medaille uit te reiken.

Alle leerlingen mochten even uit de klas om de huldiging van de leraar van groep 4 mee te maken. Thomas van Gulik van de Maatschappij benadrukte bij de uitreiking hoe bijzonder het is wat Blokker heeft gedaan. "Het is niet zomaar iets om in het water te springen voor een redding."

Blokker, die ook raadslid is van de partij 'Voor Baarn', fietste op 19 augustus toevallig langs het water van de Bestevaerweg in Baarn toen hij iets hoorde. Vanwege het hoge riet kon hij niets zien, maar hij fietste toch naar de andere kant van het water en zag een man in het water staan. Hij belde de politie, trok z'n kleren uit en sprong in het water. Uiteindelijk werd het slachtoffer naar de kant gehaald en gereanimeerd.

 Archief: Peter Blokker na de reddingsactie Archief: Peter Blokker na de reddingsactie | Foto: Caspar Huurdeman


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -