'Ridouan T. betrokken bij nog meer liquidaties'

© Nieuwsuur
UTRECHT - De vermeende drugsbaron en liquidatieverdachte Ridouan T. uit Vianen wordt gekoppeld aan nog meer moorden. Volgens kroongetuige Tony de G. heeft hij opdracht gegeven voor nog eens drie dodelijke afrekeningen en een reeks moordpogingen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van het AD. Dat brengt het aantal liquidaties dat hij zou hebben laten uitvoeren op negen.
T., die onlangs werd opgepakt in Dubai, wordt momenteel vervolgd in het monsterproces Marengo, waarin hem vijf moorden en het voorbereiden van nog eens vijf moorden ten laste worden gelegd. Het gaat onder meer om liquidaties in Utrecht en één in IJsselstein.
Net als in het Marengo-proces is er in het onderzoek naar motorclub Caloh Wagoh een kroongetuige die T. als opdrachtgever aanwijst. Nu blijkt dat deze kroongetuige, Caloh Wagoh-lid Tony de G., T. nog eens direct of indirect aan vier moorden koppelt, blijkt uit documenten die het AD heeft ingezien.
Volgens Inez Weski, de advocaat van T., gaat het slechts om speculaties. "Cliënt wordt niet in dat proces vervolgd. De betreffende kroongetuige heeft niets omtrent cliënt uit eigen wetenschap en heeft ook nimmer contact met cliënt gehad."