Sammy overleeft barre tocht van Elst naar Veenendaal

© Daniëlle Fränkel
VEENENDAAL - De jonge kat Sammy heeft een hachelijk avontuur overleefd. De kater raakte twee weken geleden vermist bij Elst, in de buurt van Arnhem. Dit weekend dook hij opeens op in Veenendaal.
"We kregen een telefoontje van een vrouw die zei dat er een hongerige kat in haar tuin zat", zegt Daniëlle Fränkel van de Dierenambulance in Veenendaal. "We geven dan altijd als advies dat ze de kat geen eten moeten geven en moeten bellen als hij er de volgende dag nog zit."

GECHIPT

Dat bleek het geval, waarna Fränkel langskwam. Al snel kwam ze erachter dat de kat was gechipt, waardoor ze de eigenaar kon bellen. Die was stomverbaasd dat Sammy helemaal in Veenendaal zat.
"Ze moest daar eerst even van bijkomen. Maar daarna zei ze gelijk al dat zij hem meteen kwam ophalen." Even later kwam de vrouw met haar man en dochters aan waarna een gelukkige hereniging volgde.
Blijft de vraag over hoe Sammy al die kilometers heeft afgelegd. Dat weet ook Fränkel niet. "De eigenaar heeft de kat zelf onder haar auto gehad in Elst. Toen is ze gestopt, maar is hij weggerend."
Samme verdween in Elst en dook in Veenendaal weer op
Samme verdween in Elst en dook in Veenendaal weer op © Google Maps / Beeldbewerking: RTV Utrecht

AUTO

Een zoektocht mocht niet baten, totdat Sammy dus uiteindelijk opdook in een heel andere provincie. Fränkel sluit uit dat de jonge kater het hele stuk zelf heeft afgelegd. "Hij had wat korsten op zijn buik. Dus waarschijnlijk is hij in een auto meegereisd, waarbij hij iets verbrand heeft."
Sammy maakt het ondertussen naar omstandigheden goed. Naast de korsten op zijn buik, zijn ook de kussentjes op zijn pootjes beschadigd geraakt. Naar verwachting zal de kat snel van zijn avontuur herstellen.
Moraal van het verhaal? "Laat je kat altijd chippen", zegt Fränkel. "Je ziet dat een kat ver weg kan raken maar door de chip ook weer heel snel thuis kan zijn."
Sammy met Miranda, Lieke, Sophie, Daniëlle en Angela
Sammy met Miranda, Lieke, Sophie, Daniëlle en Angela © Daniëlle Fränkel