Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Storm Dennis komt eraan: 'Minder heftig dan Ciara'

UTRECHT - Het belooft morgen weer te gaan stormen. Na de kennismaking met Ciara en een naamloos gebleven nachtelijke storm, treffen we dit keer Dennis.

Dennis lijkt op Ciara met veel wind, hoge temperaturen en vooral later op de dag flink wat regen. Toch zijn er wel enkele verschillen, stelt Weeronline. Bij storm Dennis is het met 13 tot 17 graden nog een stuk zachter. Ook zijn de windstoten iets minder heftig: 80 tot 100 km/uur landinwaarts en aan de kust tot 120 km/uur.

Bij Ciara waaide het net wat harder. Aan de noordweskust werd windkracht 10 behaald ook op Schiphol was sprake van storm en zeer zware windstoten. "Waarschijnlijk worden deze waarden morgen niet gehaald en daardoor valt Dennis in ons land mee. Wel is het raadzaam om de weersverwachting in de gaten te blijven houden", zegt meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline.

Wat Dennis en Ciara gemeen hebben is dat het, ondanks de kans op buien, ook een tijd droog kan zijn. "Dan is het onstuimige en zachte weer best wel lekker. Morgen trekt in de namiddag en in de avond een buiengebied over het land en daardoor kan de wind tijdelijk nog een keer aantrekken. Dit gebeurde vorige week ook, maar toen ging het vooral hard regenen en vielen de windstoten minder zwaar uit dan verwacht."


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -