Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Explosieve stof bombrieven zat steeds in zelfde soort zakje'

PROVINCIE UTRECHT - De explosieve stof in de bombrieven die de laatste tijd naar verschillende Nederlandse bedrijven zijn gestuurd, zat steeds in een papieren zakje met een aanzicht van Delft. Dat meldt recherchechef Olivier Dutilh aan de Telegraaf.

Volgens de krant zouden de zakjes het voornaamste aanknopingspunt zijn in het onderzoek naar de bombrieven, waarvan donderdag nog een in Leusden werd bezorgd. De zakjes worden volgens de Telegraaf verkocht bij souvenirwinkels.

De politie hoopt dat het aantal zakjes opvalt. "Wanneer iemand zonder duidelijke reden om meer van dit soort zakjes heeft gevraagd in een winkel of deze om onduidelijke reden in behoorlijke hoeveelheid in bezit heeft of heeft besteld, is dat voor ons interessant", zegt Dutilh in de krant.

GOUDEN TIP

De anonieme verzender van de bombrieven eist in de brieven een onbekend bedrag in bitcoins. Justitie heeft een beloning van 15.000 euro voor de gouden tip uitgeloofd.

Donderdag werden in Leusden en de Bijlmer bombrieven aangetroffen. Vorige maand werden al op verschillende plekken in het land bombrieven gevonden, waaronder bij een Utrechtse makelaar.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -