LIVEBLOG: Afgelopen! FC Utrecht naar de halve finale

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht speelt vanavond de kwartfinale van de KNVB beker, uit tegen eerstedivisionist Go Ahead Eagles. De winnaar van het duel ontvangt in de halve finale Ajax, dat gisteren met 3-0 van Vitesse won. Go Ahead Eagles versloeg in de vorige ronde IJsselmeervogels na strafschoppen. FC Utrecht had heel veel moeite met Eindhoven.
De hoogtepunten van de wedstrijd
Minuut 90: Makkelie fluit af, de laatste 5 minuten is er niets meer gebeurd. FC Utrecht is door.
Minuut 83: Jeroen Zoet bokst vrije trap Veldmate uit zijn doel. Het blijft 1-4, niets aan de hand voor FC Utrecht.
Minuut 80: Ook Bart Ramselaar is terug na een blessure. Hij vervangt Urby Emanuelson.
Minuut 77: Tommy St. Jago vervangt Peterson, geen invalbeurt voor Sané dus. Ook Go Ahead heeft een derde wissel toegepast: Edqvist voor Rabillard.
Minuut 74: 1-4!! Kristoffer Peterson van een meter of 18. Het is beslist, FC Utrecht naar de halve finale.
Minuut 72: Van de Streek stuit op, inderdaad, Verhulst. Het blijft 1-3. Hoekschop 11 levert niks op.
Minuut 70: Tweede wissel Go Ahead. Navratil eruit, Pauwels erin, een aanvaller voor een aanvaller.
Minuut 67: nog een kwart wedstrijd. Nog steeds 1-3, FC Utrecht mag in Deventer niet meer in de problemen komen.
Minuut 66: Joris van Overeem maakt zijn rentree na een blessure. Hij vervangt de goed spelende doelpuntenmaker Bahebeck.
Minuut 65: goed schot Bahebeck, maar het wordt eentonig. Die keeper heet Verhulst. Het is wel de tiende hoekschop voor FC Utrecht.
Minuut 64: FC Utrecht controleert de wedstrijd, maar kan de derde hoekschop van de thuisploeg niet voorkomen. FC Utrecht nam er al negen. De hoekschop levert niets op.
Een uur gespeeld: de 500 meegereisde Utrecht-fans zingen het hoogste lied.
Minuut 57: Makkelie spaart van Iperen na een tackle op de achillespezen van Bahebeck. De Go Ahead-verdediger heeft al een gele kaart op zak.
Minuut 55: 1-3!! Prima aanval. Voorzet Kerk, Bahebeck loopt hem binnen. De halve finale is weer heel dichtbij.
Minuut 54: Eerste wissel, Go Ahead brengt aanvaller Berden voor middenvelder Ahannach.
Minuut 52: FC Utrecht zet direct weer druk en jaagt op de 1-3. Peterson is twee keer dreigend, een schot van Van de Streek wordt geblokt.
Minuut 49: 1-2, uit de tegenstoot schiet Navratil binnen nadat Zoet eerst redde. De VAR kijkt even, maar hij telt. Het is is dus weer spannend.
Minuut 48: Doelman Verhulst voorkomt opnieuw een Utrechtse treffer. Kristoffer Peterson ziet zijn pegel gekeerd.
19 uur 32: de tweede helft is begonnen. Geen wissels.
Extra tijd één minuut. Van Iperen krijgt geel en FC Utrecht een vrije trap op de rand van de 16. Maher schiet hem binnen. Het is een mazzeltje, want de keeper is kansloos doordat de bal in de muur wordt. 0-2!! Het is direct rust.
Minuut 44: Knal van Bahebeck, van een meter of 20. Verhulst redt opnieuw. Uit de corner kopt Bahebeck naast. Het blijft 0-1.
Minuut 42: FC Utrecht controleert de wedstrijd. Het speelt de bal rond. Go Ahead is overal een stapje te laat.
Minuut 39: bijna 0-2. Inzet Peterson gekeerd door sliding Veldmate.
Minuut 37: 0-1!!! Simon Gustafson brengt FC Utrecht op voorsprong. De VAR maakt het even spannend, maar hij telt.
Minuut 34: Klaiber haalt uit van een meter of 30. Verhulst redt opnieuw. Hoeschop acht, de Utrechtse druk neemt toe. Uit de hoekschop kopt de geblondeerde Bahebeck de bal in de handen van de keeper.
Minuut 30: serie hoekschoppen FC Utrecht. Klaiber en Bahebeck bakkeleien wat. Goeie knal Maher, redding doelman Verhulst. Hij was tegen de Vogels al belangrijk door de beslissende strafschop binnen te schieten. Het blijft 0-0.
Minuut 24: Hèhè. Een doelpoging van de FC. Het rollertje van Van de Streek gaat naast.
Minuut 23: FC Utrecht krijgt meer het initiatief. Het leidt nog niet tot kansen. De Eagles wel, Lieftink schiet van buiten de 16. Net naast.
Het blijft gestaag doorregenen. De eerste plas ontstaat al op het veld.
Geen enkele ploeg slaagde er dit seizoen in in Deventer van Go Ahead Eagles te winnen. Lukt het FC Utrecht wel?
Minuut 5: Grote kans voor Go Ahead-spits Rabillard. Hij schuift hem net naast. FC Utrecht was twee keer dreigend via de twee Zweden. Gustafson en Peterson strandden in de 16.
Minuut 1: eerste mogelijkheid Go Ahead Eagles. Ahannach mikt te hoog. Onze verslaggevers hebben een slechte plaats en regenen nat. Er zijn supporters op de persplaatsen gaan zitten.
18.29 Danny Makkelie fluit voor het begin van de wedstrijd.