Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Niet zes, maar negen Utrechtse scholen kampen met verhoogde loodconcentraties in leidingwater

UTRECHT - Bij nog drie Utrechtse schoolgebouwen is in het water een verhoogde concentratie lood gevonden, meldt de gemeente. Eerder was dat ook al het geval bij de Gertrudisschool, De Piramide, Taalschool Utrecht, SBO Belle van Zuylen, St. Jan de Doperschool en de Ludgerschool.

Nu gaat het De Regenboog, St. Bonifatiusschool en de Blauwe Aventurijn. Er zijn wederom direct maatregelen genomen. Zo wordt er alleen nog gedronken uit flesjes water. "Bij al deze panden is het schoolbestuur eigenaar van het pand. Bij 41 adressen hebben we in de watermonsters geen verhoogde concentraties lood in het water aangetroffen", aldus wethouder Eerenberg in een brief aan de gemeenteraad.

LOOD

Het volledige onderzoek naar de concentraties lood, de quickscan, is volgende week klaar. In totaal zijn dan 64 locaties in de stad Utrecht onderzocht; een actueel overzicht is hier te vinden.

Eerenberg: "We werken de komende weken samen met Vitens aan een plan over hoe we in de stad omgaan met de mogelijke aanwezige loden leidingen. Ook zoek ik contact met het Rijk om te bezien hoe we gezamenlijk kunnen werken aan een plan van aanpak."

Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken gaf eerder al aan dat de bal voorlopig echt bij de scholen en gemeenten ligt. Ze moeten zelf maatregelen treffen zodat de boel weer veilig wordt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -