Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Stiltecentrum blijft in Hoog Catharijne

UTRECHT - Ook als Hoog Catharijne in Utrecht helemaal verbouwd is, blijft het stiltecentrum in het vernieuwde winkelcentrum te vinden. Dat zijn vredesorganisatie PAX, beheerder van het pand en Klépierre, eigenaar van Hoog Catharijne, overeengekomen.

Vanaf volgende maand wordt het stiltecentrum verbouwd. De verwachting is dat het pand vanaf dan drie tot zes maanden dicht is. Er wordt nog gezocht naar een tijdelijke locatie in of vlakbij Hoog Catharijne om die maanden te overbruggen, maar er is nog niks gevonden. Verwacht wordt dat het verbouwde stiltecentrum in of net na de zomer weer open gaat.

Het huidige stiltecentrum bevat een kapel, een ontmoetingsruimte en een vergaderruimte. Een groep zusters houdt onder leiding van PAX toezicht op de ruimte.

"Ik ben blij dat we het Stiltecentrum open kunnen houden voor publiek dankzij de overeenkomst met Kléppiere", zegt algemeen directeur van PAX Anna Timmerman. "Lang voordat er in Hoog Catharijne gewinkeld werd, hadden de zusters van de Eucharistie een klooster op deze plek. Duizenden mensen hebben de afgelopen jaren een moment van rust, gebed en ontmoeting in het centrum kunnen vinden. Met deze overeenkomst houden PAX en Kléppiere, ook na de renovatie van Hoog Catharijne, deze bijzondere plek dan ook in ere."

Hoog Catharijne-eigenaar Klépierre is het daarmee eens. "Het is een uniek element in het winkelcentrum dat bijdraagt aan ons motto 'Shop, Meet, Connect'," aldus Klépierre-manager Javier Cuellar.

De afgelopen jaren is Hoog Catharijne flink verbouwd. De verwachting is dat de hele renovatie eind 2022 is afgerond.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -