Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Grote hennepkwekerij vlakbij station Zuilen, drie verdachten opgepakt

UTRECHT - In de Utrechtse Cartesiusdriehoek is een grote hennepkwekerij ontmanteld. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Een van hen zou ook flinke sommen geld hebben witgewassen.

De kwekerij was op de Vlampijpstraat en was met ruim vierhonderd plantjes 'volledig operationeel' volgens de politie. Er werd illegaal stroom afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie.

De politie heeft drie verdachten gearresteerd: een 43-jarige Leersummer, een 51-jarige man uit Zeist en een 21-jarige Utrechter. Die laatste zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan witwassen. Hij had vierduizend euro contant geld en kon niet verklaren hoe hij daaraan kwam.

De drie kwamen in het vizier van de Utrechtse politie nadat agenten van een andere eenheid een onderzoek naar ondermijnende criminaliteit startten. Daarmee wordt de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld bedoeld. "De kapper of het restaurant waar je nooit iemand naar binnen ziet gaan, de schuur of woning waarvan de ramen zijn afgeplakt", schrijft de politie.

Informatie uit dat onderzoek leidde naar de Vlampijpstraat, naar een pand vlakbij station Zuilen. De hennepkwekerij werd gisteren ontdekt en direct ontmanteld.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -