Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rechter spreekt verdachte gewelddadige overval Mikropakket De Bilt vrij

DE BILT/VLEUTEN - Een 29-jarige man uit Vleuten die werd verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval in De Bilt, is vrijgesproken. De rechter vindt dat er te weinig bewijs is.

Hij werd verdacht in de zaak van de overval op bij Mikropakket in 2016. Vijf gewapende mannen drongen het pand aan de Universiteitsweg binnen en bonden medewerkers vast, die doodsangsten uitstonden. De overvallers namen voor ruim 2 miljoen euro aan horloges en sieraden mee.

De beschuldigingen van het OM zijn fors: de Vleutenaar zou de spin in het web van de overval zijn. Hij zou de andere dieven hebben getipt en de vluchtauto in brand hebben gestoken. Een van de andere verdachten is zijn broer, met wie hij de overval zou hebben afgestemd.

Maar de rechter vindt dat voor al deze beschuldigingen te weinig bewijs is. De Vleutenaar belde inderdaad met zijn broer, maar de inhoud van het gesprek is nooit duidelijk geworden.

In dezelfde zaak werden eerder twee andere mannen veroordeeld tot drieŽnhalf en vijf jaar cel. Hun betrokkenheid bij de zaak kon wel bewezen worden, vond de rechter.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -