Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Daklozen wel naar binnen met kou, maar niet tijdens een storm

UTRECHT - Utrechtse daklozen kunnen vannacht gratis terecht in de winteropvang, omdat de temperatuur daalt onder het vriespunt. Zondag tijdens de storm gold de regeling niet. De PvdA in Utrecht vindt dit vreemd en stelt hierover morgen vragen in de gemeenteraad.

"Op dit moment hebben we een winterkouderegeling", legt raadslid Ilse Raaijmakers uit. "Als het te koud is om op straat te slapen, mogen daklozen zonder voorwaarden en gratis binnen slapen. Maar we hebben geen stormregeling. Ik denk dat iedereen die afgelopen zondag op straat was wel gemerkt heeft wat dat met je doet en dat het heel onveilig is om buiten te zijn. Het wordt ook afgeraden om buiten te zijn of de weg op te gaan, maar we laten daklozen wel buiten slapen."

TENTEN

Hoe onveilig dat kan zijn blijkt wel uit de afbraak van een tentenkamp, vorige week langs de A27, zegt Raaijmakers. "Dan zie je wel in wat voor omstandigheden ze echt buiten liggen. Zeker in een tent, tussen bomen, dat is hartstikke onveilig om daar met een storm buiten te slapen."

De PvdA wil dat de vier grote steden Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht met elkaar in gesprek gaan om de winterkouderegeling te verruimen zodat niet alleen met kou, maar ook met andere extreme weersomstandigheden de regeling ingesteld kan worden. Ook in Den Haag stelt de partij daarom vragen in de gemeenteraad.

DENNIS

De kouderegeling is in ieder geval vannacht nog van kracht in Utrecht. De volgende storm, met de naam Dennis, wordt dit weekend al weer verwacht. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag gaat het flink waaien en aan de kust wordt het dan stormachtig. In het noordwesten wordt windkracht 9 verwacht met windstoten tot 100 kilometer per uur.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -