Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Jarretels voor de Utrechtse seriemoordenaar en seksmanipulator Hans van Zon

UTRECHT - Loes Leeman heeft een boek geschreven over Utrechter Hans van Zon. De titel: 'Jarretels voor een seriemoordenaar'.

Toen Loes 15 jaar was, woonde de toen 24-jarige Van Zon bij haar in de buurt. Ze was verliefd op 'de ladykiller', maar later bleek hij een beruchte seriemoordenaar te zijn. In 1969 kreeg Van Zon levenslang. Hij verklaarde "te moorden voor de kick".

Loes gruwelt van zijn daden, maar blijft geïnteresseerd in hem. "Zijn genadeloosheid vond ik weerzinwekkend en fascinerend tegelijk", zegt ze erover. Als Van Zon in 1986 gratie krijgt, is Loes inmiddels journalist. Ze bouwt een vertrouwensband met hem op om zo een onthullende blik te krijgen in zijn ziel. Loes wil achterhalen welke moorden hij precies heeft gepleegd en of hij een geweten heeft. Van Zon antwoordde: "Spijt? Daar krijg je geen brood voor bij de bakker."

SEKS

De genadeloosheid van Van Zon weerhoudt Loes er niet van om tot zijn dood met hem om te gaan. In ruil voor verhalen dwingt hij haar tot seks en overlaadt hij haar met liefde, vermeldt de site die aan het boek is verbonden. De "seksuele manipulator" houdt haar in zijn greep en vertelt haar meer dan ooit tevoren over de moorden die hij pleegde. "Eenmaal over de grens maken één, twee of drie moorden niet meer uit", zegt hij onder meer.

DRIEHOEKSVERHOUDING

Van Zon weet zijn "maatje in de mist", zoals hij Loes noemt, emotioneel tot het uiterste te chanteren. Er ontstaat een broeierige driehoeksverhouding met zijn vrouw Riet die een hartsvriendin van Loes wordt. In 1998 drinkt Hans van Zon zich dood. Tijdens zijn leven had hij "zijn maatje" de belofte afgedwongen jarretels te dragen op zijn begrafenis. "Ik heb alles, tijd, slimme trucs, emoties en zelfs mijn lichaam in de strijd moeten gooien om zijn verhaal los te peuteren. Het kon niet anders", zegt Loes er zelf over.

Loes Leeman schreef als journalist voor HP/De Tijd en Panorama, werkte als verslaggever bij diverse televisieprogramma's en is de bedenker van het TROS-programma VERMIST. Als eindredacteur behandelde ze in twintig jaar duizenden zaken. Eerder verscheen haar boek Vermist. In 1996 maakte ze voor Deadline een documentaire over Hans van Zon.

Ook RTV Utrecht maakte een docu over de lustmoordenaar.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -