Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nieuwe beelden van Ridouan T. en Saïd R.

UTRECHT - Van de vermeende Mocromaffia-kopstukken Ridouan T. uit Vianen en Sad R. uit Utrecht zijn nieuwe beelden opgedoken.

De politie van Dubai heeft aan het actualiteitenprogramma Nieuwsuur een foto verstrekt van T. toen hij eind vorig jaar werd gearresteerd. Hij ziet er op de foto heel anders uit dan op de verspreide opsporingsfoto's. Zo heeft hij krulletjeshaar en een baard.

Nieuwsuur reisde op uitnodiging van de politie naar het emiraat en sprak daar met onderzoeksleiders en betrokken rechercheurs. Zij vertellen dat T., die wordt gezien als opdrachtgever van een serie liquidaties in onder meer de regio Utrecht, 's nachts met een glas rode wijn op de bank televisie zat te kijken toen het arrestatieteam zijn villa in Dubai binnenviel. T. zou "totaal in shock" zijn geweest toen hij werd aangehouden.

Nieuwsuur kreeg van de politie in Dubai ook exclusief toegang tot de villa waar T. zich schuilhield en kreeg een inkijkje in het onderzoek dat leidde tot zijn arrestatie. Vanavond om 21.30 uur is de reportage en reconstructie te zien op NPO 2.

SAD R.

De afgelopen vrijdag aangehouden Sad R., de vermeende rechterhand van T., deed zich volgens De Telegraaf in Colombia voor als een twintig jaar ouder persoon en had een baard. De krant heeft beelden van de arrestatie online gezet. Het filmpje wordt inmiddels veelvuldig verspreid op social media.De politie in Colombia bericht op haar site uitgebreid over de arrestatie van R. in de stad Medelln. De gezochte Utrechter hield zich schuil in een appartement in Sabaneta-Antioquia. Hij verliet zijn woning soms voor een paar uur. R. is volgens De Telegraaf herkend op beelden van drones toen hij n van zijn schaarse uitstapjes maakte. Bij de inval in zijn appartement zou hij naar buiten zijn gesprongen en lichtgewond zijn geraakt.

De aanhouding vond plaats door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en de FBI in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie. R. zit momenteel in de gevangenis in Bogot. Nederland heeft gevraagd om uitlevering.

De politie in Colombia zond de persconferentie over de arrestatie van R. vandaag live uit.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -