Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rechtbank: verdachte tramaanslag aanwezig, extra plaatsen voor Slachtofferhulp

UTRECHT - Gökmen T., de verdachte van de Utrechtse tramaanslag, zal op 2, 3, 5 en 6 maart aanwezig zijn bij de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechtbank is van plan om op vrijdag 20 maart uitspraak te doen.

Bij de regiezitting van 16 december was de 38-jarige T. niet aanwezig, ondanks een door de rechtbank gegeven bevel. Daar was veel over te doen. De betrokken organisaties hebben nu aangegeven dat zij maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het bevel medebrenging wordt uitgevoerd en de verdachte tijdens de inhoudelijke behandeling aanwezig is, laat de rechtbank weten.

Er zijn volgens de rechtbank geen veiligheidsaspecten die het noodzakelijk maken om naar een extra beveiligde zaal uit te wijken. Ook wordt niet uitgeweken naar een andere en grotere locatie, zoals de advocaat van de nabestaanden had gevraagd. "Ook zittingszalen bij andere gerechtsgebouwen hebben een beperkte capaciteit voor partijen en publiek", stelt de rechtbank, die daarnaast van mening is dat het belangrijk is om de zaak te behandelen in de stad waar het heeft plaatsgevonden.

In de zittingszaal worden volgens de rechtank zoveel mogelijk plaatsen gereseveerd voor nabestaanden en slachtoffers. Op hun uitdrukkelijke verzoek worden ook extra plaatsen beschikbaar gesteld voor casemanagers van Slachtofferhulp Nederland. Vorige keer was er voor hen geen plek. Dit had de advocaat van de nabestaanden ook aangekaart in zijn brief aan de rechtbank.

De zitting is openbaar. Publiek hoeft zich niet vooraf aan te melden. De zaak is te volgen vanuit videozalen in het gerechtsgebouw, waaronder een ruimte met ruim tweehonderd plaatsen. Als die zalen vol zijn, wordt de toegang geweigerd. De rechtbank verleent het publiek toegang op volgorde van binnenkomst. Om het gerechtsgebouw binnen te kunnen komen, is een geldig legitimatiebewijs verplicht.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -