Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Utrechters nemen met muziek en gedichten afscheid van 170 jaar oude rode beuk

1/3
UTRECHT - Hij is meer dan 170 jaar oud geworden maar toch deed het voor tientallen Utrechters vandaag pijn om afscheid te nemen van een van hun buurtgenoten. Het ging dan ook om een inwoner met diepe wortels in de wijk: de rode beuk in Oudwijk.

De roodgebladerde boom was jarenlang de blikvanger van de buurt rondom het Wilhelminapark in Utrecht maar is uiteindelijk bezweken aan de reuzenzwam. Daarom wordt de beuk binnenkort gekapt.

Voor een 170-jarige ging de boom nog tot het einde goed met zijn tijd mee. De beuk had zelfs een eigen Facebookpagina. De Utrechtse fotografe Wieke Eefting was initiatiefnemer van het afscheid vandaag: "We hebben mensen uitgenodigd via de Facebook-pagina van de beuk, of dat heeft de boom zelf gedaan, om op drie momenten afscheid te nemen."

Buurt neemt afscheid van 170 jaar oude rode beuk


Bij de bijeenkomst was er muziek ge´nspireerd door de boom en werden gedichten voorgelezen. Een aanwezige stadsdichter vertelde hoe hij al sinds zijn tiende regelmatig langs de boom fietst en droeg een gedicht voor: "Als mensen eenzaam begraven worden, staan er bijna altijd bomen om je heen. Nu staan er alleen mensen om je heen voor wat voor jou een eenzame uitvaart is."

Eind februari moet er een nieuwe boom van zo'n 12 meter groot op de rotonde in Oudwijk komen. Over twee weken gaat de 170-jarige rode beuk tegen de vlakte.

Tientallen mensen waren aanwezig bij de afscheidsceremonie


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -